Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Škola, kde zemřela šikanovaná učitelka, má nového ředitele: Už plánuje personální změny

Dva žáci byli potrestáni vyloučením. Jednomu se ale ze školy nechce. A nejspíš v klidu dokončí ročník.
Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
20. června 2016
15:07

Vedení Prahy v úterý vybere nového ředitele pro Střední průmyslovou školu Na Třebešíně, kterou poznamenala šikana a smrt učitelky. Odvolaného ředitele podle informací ČTK od července ve funkci nahradí školní inspektor Luboš Bauer. V koncepci, kterou předložil radním, plánuje Bauer „rekonstrukci týmu vedení školy“ a personální audit.

Pětapadesátiletou učitelku zřejmě trojice studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Žena v lednu zemřela. Její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba. Kriminalisté přesto v červnu zahájili trestní stíhání tří mladíků.

Video  Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. Později podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že „zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům“.

hejhej ( 20. června 2016 15:59 )

Nový ředitel plánuje perzonální změny. A co odporní grázlové - ti měli být okamžitě vyloučení se zákazem studovat jakoukoliv školu. Taková hovada by neměli mít právo studovat, když nemají ( zřejmě z domu) základy slušného chování.

Samo ( 20. června 2016 15:52 )

To se nenajde člověk, který ty zmetky vyhodí ze školy. Napařil bych jim 3 z chování a podmíněné vyloučení ze školy a ono už by se porušení podmínky našlo. Takoví zmetci nejsou schopni změnit své zlozvyky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání