Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý strážník měl ve Stříbře zbít bezdomovce: Bývalý voják byl obviněn z pokusu o ublížení na zdraví

Policista ve Stříbře napadle „problematického“ muže: Za pokus o ublížení na zdraví ho policie obvinila.
Policista ve Stříbře napadle „problematického“ muže: Za pokus o ublížení na zdraví ho policie obvinila.  (Autor: Policejní deník)
Autor: ČTK - 
20. června 2016
14:46

Půlroční až tříleté vězení hrozí muži, kterého tachovská policie v neděli obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby a z pokusu ublížení na zdraví. Podle informací ČTK je obviněným příslušník městské policie ve Stříbře. „Policie muže stíhá za incident, který se odehrál 13. června ve Stříbře,“ řekla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Muž je podezřelý, že v noci, když byl ve službě, nejprve slovně a potom i fyzicky napadal třiačtyřicetiletého muže. Napadený utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření. „Podezřelý muž byl po zadržení umístěn do policejní cely. Po zahájení trestního stíhání a po provedení potřebných procesních úkonů byl propuštěn na svobodu,“ doplnila Jiroušková.

Starosta Karel Lukeš řekl, že shodou okolností strážník 13. června dopoledne z osobních důvodů rezignoval na funkci velitele služebny městské policie. „U městské policie pracuje od roku 2010, dosud s ním nebyly žádné problémy,“ řekl starosta. Muž, kterého strážník podle policie napadl, patří do skupinky problematických lidí, řekl Lukeš. „Velice často svým chováním porušují městské vyhlášky, například konzumací alkoholu na veřejných prostranstvích,“ dodal starosta. Další postup v případu obviněného strážníka podle něj město zváží, až bude mít k dispozici podklady.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání