Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podvodníci vytvořili falešné e-shopy: Vylákali 4 miliony Kč! Podvedených jsou stovky

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
19. června 2016
17:04

Jihočeští kriminalisté obvinili dva muže ve věku 37 a 39 let z Přelouče z podvodu za bezmála čtyři miliony korun. Muži pomocí podvodných e-shopů okradli minimálně tisíc lidí.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Oba obvinění jsou nyní kvůli předcházející trestné činnosti ve výkonu trestu. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí jihočeské police Jiří Matzner.

Podle policie oba obvinění s úmyslem získat majetkový prospěch založili či zaregistrovali z Dominikánské republiky pomocí internetu domény několika podvodných e-shopů. Přes internetové obchody pak nabízeli elektroniku, kuchyňské vybavení, grily, televizory či fotoaparáty. „Domény byly registrovány a vedeny většinou pod adresami neexistujících osob,“ uvedl mluvčí.

Podvodné stránky e-shopů obvinění opatřili nepravdivými kontaktními údaji provozovatelů a také obchodními podmínkami, podle kterých bylo potřeba zboží zaplatit předem. Jakmile zájemci o zboží provedli platby, už s nimi nekomunikovali. Získané peníze ihned expresními službami převáděli do Dominikánské republiky.

joanna5 ( 20. června 2016 22:31 )

...proc dementi? jak se pozna, jestli je to falesny e-shop? ve vsech se snad plati predem! -

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání