Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie na Berounsku: Ženu (†41) ve výkopu zavalila zemina, hledali ji přes 2 hodiny

Autor: vet, lm - 
18. června 2016
13:11

Obrovská tragédie na Berounsku! V Hořovicích v sobotu dopoledne zavalila zemina ženu (†41), která zrovna pomáhala se stavebními pracemi ve výkopu u rodinného domu. Hasiči po zavalené intenzivně pátrali přes dvě hodiny, našli ji bohužel už mrtvou.

Podle informací Blesku mělo k tragédii dojít kolem půl jedenácté dopoledne u rodinného domu na Palackého náměstí v Hořovicích. Žena (ročník 1975) pomáhala při stavebních úpravách uvnitř výkopu. Konkrétně měla provádět hydroizolaci základů objektu. Na místě s ní pracoval i bagrista. Během práce se utrhla zemina ve výkopu a ženu zavalila. Výkop byl v daném místě hluboký asi tři metry.

Na místo byly vyslány tři jednotky profesionálních hasičů, dvě jednotky dobrovolných, záchranný útvar ze Zbirohu a Báňská záchranná služba. Všichni se snažili ženu zpod masy zeminy co nejrychleji vyprostit. Hasiči si k tomu účelu museli přivézt speciální techniku, mimo jiné sací bagr a speciální technický kontejner. Šance na přežití byly ale mizivé.

„Byl to fyzicky velmi náročný zásah. Nejprve jsme museli zeminu, hlínu odkopávat manuálně od shora dolů a s pomocí sacího bagru. Začali jsme v místě, kde byl největší předpoklad, že se může žena nacházet, tedy v blízkosti žebříku, který měla do výkopu spuštěný,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Žena bohužel na místě zemřela. Hasiči její tělo objevili zhruba po dvouhodinovém pátrání. „Už od počátku byl předpoklad, že její zranění budou neslučitelná se životem,“ dodal Gabriel. Hasiči zároveň poskytovali blízkým ženy posttraumatickou péči. 

Hasiči budou na místě zasahovat ještě několik hodin. Na místě neštěstí je také policie. „Každou takovou událost šetříme. Je třeba vyloučit cizí zavinění,“ řekl mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Video  REPORTÁŽ AKTU.CZ Z HOŘOVIC  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

andreas ( 18. června 2016 17:27 )

No jo - jen chlapovi se to asi nestane že??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání