Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

U Slaného se srazila tři auta: Z dodávky převážející zvířata uprchl kůň

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Plzeňského kraje)
Autor: haj - 
18. června 2016
09:44

Kdo jel v sobotu před šestou ráno po silnici I/7 u Slaného, mohl nedaleko čerpací stanice Shell narazit na poměrně bizarní jev – volně pobíhajícího koně na vozovce. Po dramatické srážce tří vozů totiž z přívěsu převážejícího zvířata jeden vylekaný oř utekl a zmizel v polích.

K nehodě došlo kolem půl šesté ráno. Vůz značky Volkswagen Golf se z neznámých důvodů ocitl v protisměru, kde se srazil s dodávkou převážející koně. „Dvě auta se srazila a další ještě nedobrzdilo,“ vysvětloval pro ČTK mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Žádný z šoférů prý při nehodě nebyl pod vlivem alkoholu.

Golf skončil na střeše v příkopu a jeho mladý řidič byl převezen k ošetření do slánské nemocnice. Dle mluvčí záchranky Petry Effenbergerové utrpěl zhmoždění hrudníku a úraz kolene.

Zranění utrpěla také zvířata putující dodávkou z nedaleké drchkovské stáje na koňské závody. „Jeli jsme ve směru do Prahy od Slaného a najednou nám do protisměru vjel golf. Podle mě řidič asi usnul. Nárazem nám golf zdemoloval přívěs s koňmi. Jedna kobylka je zraněná a v šoku, ale druhý kůň nám utekl někam do polí,“ popsal vše pro Deník.cz muž z posádky dodávky.

Komunikace zůstala i po havárii průjezdná, pouze s mírným omezením. Kromě policie zde zasahovali též slánští hasiči, kteří se účastnili pátrání po uprchlém zvířeti. Zraněná kobyla byla posléze naložena do náhradního vozidla a převezena ke zvěrolékaři.

 

 

 

Marmonaul ( 19. října 2016 07:17 )

Chudak kun! Lidi jezdi jako blazni. To bourane auto jak to tak chodi se za cas proda v auto esa jako nebourane, prvni majitel a koupeno v cr se servisni knizkou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání