Tramvaj číslo 10 měla zrovna namířeno do stanice I. P. Pavlova směrem od Karlova náměstí, když do ní na křižovatce Ječné s Legerovou ulicí narazil vůz soukromé záchranné služby. Dle výpovědí z místa za srážku nese vinu řidič sanitky, který chtěl odbočit na magistrálu, ale nedal přednost.

V důsledku srážky nabouraná tramvaj vykolejila a zpátky ji musel vracet jeřáb dopravního podniku. „Potom byla přemístěna do Vozovny Pankrác," uvedla pro ČTK mluvčí DPP Aneta Řehková.

Zranění utrpělo celkem pět osob, čtyři lidé ze sanitky a jedna cestující z tramvaje. „Sanitka narazila do tramvaje z boku, takže řidiče to nezasáhlo," dodala Řehková. Ze zraněných byli jeden středně těžce poraněný muž a lehce zraněná žena převezeni do nemocnice v Motole, tři další muže se zhmožděninami různých částí těla záchranáři odvezli do Všeobecné fakultní nemocnice, řekla ČTK mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Nabouraná sanitka podle ní pražské záchrance nepatřila, byla převozové firmy.

Video
Video se připravuje ...

Aktu.cz: Srážka tramvaje a sanitky na I. P. Pavlova Aktu.cz

Incident také zkomplikoval dopravu. Tu musela na místě odklánět policie. Provoz tramvají v úseku Štěpánská – I. P. Pavlova byl dle webu dopravního podniku přerušený v obou směrech zhruba dvě hodiny a musela být tedy zavedena náhradní autobusová doprava. Provoz byl obnoven asi hodinu po půlnoci.

Fotogalerie
8 fotografií