Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Požár v Poděbradech: Pitva matky a dcery odhalila to, čeho se všichni báli

Autor: ljš, jad - 
17. června 2016
11:31

Děsivé podezření v případu tragického požáru v panelovém domě v Poděbradech, při němž zemřela mladá rodina, se naplňuje. Zřejmě nešlo o náhodu, ale o násilný čin. Byt totiž někdo zapálil úmyslně.

Okolnosti zatím nasvědčují tomu, že Jiří K. (†22) svou manželku Marcelu (†40) a dceru Haničku (†3) zavraždil zatím neznámým způsobem a sám pak zemřel při požáru, který založil.

Tuto vyšetřovací verzi podporuje zejména nařízená soudní pitva. „Na základě jejích předběžných výsledků můžeme konstatovat, že žena s dítětem zemřely ještě v době před vznikem požáru. K úmrtí muže došlo až při něm,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Policisté případ zatím sice vyšetřují jako obecné ohrožení, není ale vyloučeno, že bude překvalifikován na dvojnásobnou vraždu a sebevraždu.

O této variantě od počátku mluvili i sousedé rodiny. Ti Jiřího K. dokonce viděli, jak si v osudný den nese do bytu kanystr s benzínem. „Sháněl se po něm už předtím. Tvrdil, že ho potřebuje do sekačky. Zahradu přitom ale neměli,“ řekla jedna z obyvatelek domu.

Podle informací Blesku byly po celém bytě rozmístěné pevné podpalovače (PEPO). Těla udajně hasiči nalezli na posteli v poloze, kdy Jiří ležel na ostatcích manželky s dcerou.

Okolnosti případu i to, jakým způsobem všichni zahynuli, kriminalisté stále vyšetřují. „Oficiální závěry nařízené soudní pitvy i dalších souvisejících expertiz budou v následujících týdnech,“ dodal mluvčí.

Video  V Poděbradech zemřeli při požáru rodiče a malé dítě! Byla to vražda a sebevražda?  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání