Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janoušek se léčí na svobodě a žádá: Obnovte můj případ!

Autor: ČTK, ljš - 
16. června 2016
08:13

Odsouzený lobbista Roman Janoušek požádal pražský městský soud o obnovu svého trestního řízení, ve kterém byl uznán vinným z úmyslného sražení ženy autem. Obnovené řízení by mohlo zvrátit pravomocný rozsudek, který Janouškovi uložil 4,5 roku vězení.

Trestní řád stanoví, že soud obnovu řízení povolí, jestliže vyjdou najevo dříve neznámé skutečnosti nebo důkazy, které by mohly odůvodnit jiné rozhodnutí o vině nebo které by ukázaly, že původně uložený trest byl ve zřejmém nepoměru k povaze a závažnosti trestného činu či k poměrům pachatele anebo ve zřejmém rozporu s účelem trestu.

O návrhu na povolení obnovy řízení rozhoduje při veřejném zasedání soud, který rozhodoval o obžalobě, tedy v tomto případě Městský soud v Praze a konkrétně soudní senát Tomáše Kubovce. Pokud soud neshledá důvody k obnově, Janouškův návrh zamítne. V opačném případě zcela nebo zčásti zruší napadený rozsudek a povolí obnovu řízení. Musel by také rozhodnout o tom, zda Janouška vezme do vazby, nebo zda ho ponechá na svobodě.

Janoušek si dlouhodobě stěžuje na zdravotní komplikace po operacích hlavy. Brněnský krajský soud mu ze zdravotních důvodů nedávno přerušil trest odnětí svobody na půl roku, Vězeňská služba navrhovala přerušení dvojnásobně dlouhé. Podle informací médií se lobbista v únoru podrobil další operaci a od března měl kvůli tomu přerušen trest na dva měsíce.

Opilý lobbista naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel. Způsobil jí otok mozku a zlomeniny žeber i kotníku. Po nehodě strávila zhruba měsíc a půl v nemocnici. Kdyby jí lékaři neposkytli včasnou pomoc, mohla i zemřít. Lobbista jí později zaplatil odškodné 900.000 korun.

Pražský městský soud Janouškovi původně uložil za těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky tříletý trest, který odvolací senát o rok a půl zpřísnil. Lobbista navíc nesmí dalších sedm let usednout za volant.

Žalobci požadovali, aby byl Janoušek uznán vinným z pokusu o vraždu. Nejvyšší státní zástupce proto podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Dovolal se i lobbistův advokát, soud však loni obě dovolání odmítl jako "zjevně neopodstatněná".

aaobcanka ( 17. června 2016 01:02 )

V Praze je to tak prolezlé korupcí, že si to vesničan neumí představit ani v nejhorším snu ! Zavřít všechny tuneláře a vyhodit i některé pražské OS (obvodní soudce), OSZ (obv.st.zástupce) a většinu policistů ! Je to tzv. jedna verbež typu : Klaus, Rittig, Janoušek, Bém, st. zástupci Rampula s Grygárkem, Topolánek s Dalíkem, Langer, Vesecká s Kučerou, Alexandr Novák, bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř, Aleš Řebíček,(http://zpravy.idnes.cz/politik-ktery-je-poradne-za-vodou-ales-rebicek-f4r-/zpr_archiv.as px?c=A100720_125133_kavarna_chu), Kalousek, Nečas s kantýnskou Nagy atd. Na policii a ministerstvech se min. 1/3 lidí válí za naše daně. Vy, občané z ostatních měst a vesnic mimo Prahu, dřete jako koně a živíte pražské narcistické mafiánské parazity a tuneláře. Krůtí brko, najděme svého vůdce, pořádného zemědělce s velkými vidlemi, nezbytnou podmínkou je silnou, vzdělanou, slovně obratnou, tvrdou, ráznou, urostlou, nekompromisní osobnost s partou stejně psychicky i fyzicky zdatných přátel, a utíkejme na samolibé, dravé, agresivní, asertivní, panovačné, intrikánské, mstivé, nenávistné, nás všechny tunelující a přes média s občany manipulující Pražáky, intrikánské policisty, st. zástupce a soudce ! Tzv. vymrskat zkorumpované a nadbytečné pracovníky na OS, OSZ, PČR, ministerstvech a jiných úřadech.

aaobcanka ( 17. června 2016 00:57 )

Hlavně, aby si ten pravičácký tzv. šmejd nezapomněl k dalšímu soudu zase vyholit na straně lebku, aby národ přesvědčil, jak je "těžce" nemocný ! Parchant tunelářský (údajný). Už aby tu tzv. bandu zlodějů zavřeli, vč. Béma, Rittiga, Rampuly, Grygárka, Vesecké, Kučery, Řebíčka Aleše, Topolánka s Dalíkem, Langera ÍÍÍčka, Nagyové s panem Čistým, Kalouska, Klause, celou ODS a TOP atd. KDU by měla zajistit vrácení církevního majetku státu, Chovanec se Sobotkou by měli odstoupit. Vivat Šlachta, Bradáčová, Benešová, Babiš, Okamura, oba Zemani, Nacher, Randák atd. !

lumik ( 16. června 2016 13:59 )

Copak je spatneho na vezenske nemocnici, ze se musi chudak lecit doma.

6010 ( 16. června 2016 11:09 )

k horak47 . si děláš srandu, viď? Nic neudělal? To že srazil ožralý ženskou, pak ujel a utíkal policajtům? Takové hovado nemá právo ani žít.Že se se ženskou vyrovnal? Ty peníze stejně nakradl nám, tak to bych vůbec nebrala v potaz.

6010 ( 16. června 2016 11:05 )

Ten chlap mi ale leze na nervy.Co s ním již bylo po soudech práce a on nedá pokoj.Já bych ho zavřela, až by zčernal.Měli by mu přidat a né ho nechat běhat po svobodě.S tou jeho nemocí hlavy, to může předstírat pořád něco.Že se mu motá, bolí a já nevím co ještě.Ale že je tento pán na hlavu, to je jisté.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání