Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gynekolog léčil rakovinu bylinkovými koupelemi: Za smrt si pacientka mohla sama, tvrdí znalec

Autor: uá, dce - 
13. června 2016
17:25

Koupelemi v bylinách léčil gynekolog Ivan Š. matku tří dcer Ivetu S. (†42). Když se konečně dostala do nemocnice, už jí nebylo pomoci, podlehla rakovině. Lékař se za to u soudu zpovídá ze zanedbání péče a padělání dokumentace.

Iveta S. si stěžovala na gynekologické potíže opakovaně. Lékař ji ale podle státního zástupce nevyšetřoval důkladně, nedělal ani cytologické odběry. Léčil ji bylinnými koupelemi, jejichž léčebný účinek zpochybnil i znalec obhajoby. Podle obžaloby pak navíc zfalšoval dokumentaci.

U soudu navíc vyšlo najevo, že zhruba dvě třetiny vyšetření uvedených v dokumentaci Ivety Š. VZP Ivanovi Š. vůbec neproplácela. „Buď je vykonával, ale nenechával si je proplácet, což považuji za nepravděpodobné, nebo je neudělal vůbec a do dokumentace je dopsal dodatečně,“ připustil znalec Aleš Roztočil.

Vinu za smrt pacientky ovšem u lékaře neshledal. „Vyšetření pacientka několikrát odmítla a vymlouvala se na různé důvody,“ uvedl Roztočil a zastal se tak obžalovaného lékaře.

Podle znalce by se na karcinom přišlo včas, kdyby nebyla žena nedbalá. Včasná léčba by podle něj byla úspěšná.

majojo ( 13. června 2016 19:58 )

 Gynekolog sice pochybil, ale jen tím, že vykazoval pojišťovně neexistující výkony a tak trošku upravoval chorobopisy. A paní ani nechodila na prohlídky. Ježíši, to je to naše právo taková asranda? No - je.

verka1 ( 13. června 2016 19:08 )

gynekolog paní neléčil, jenom lže co to je za doktora

andorea ( 13. června 2016 18:40 )

Takže gynekolog úkony nevykonával, ale žena byla nedbalá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání