Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český řidič v Rakousku naboural školní autobus: Učitelce propíchly hrudník tyče, které vezl

Autor: ljš - 
10. června 2016
17:34

Český řidič malého nákladního vozu se dnes v Rakousku zatím z nezjištěných příčin srazil s protijedoucím autobusem se školáky. Zraněno bylo podle listu Kleine Zeitung pět lidí – tři děti, řidič autobusu a učitelka. Stav učitelky je velmi vážný, do nemocnice ji transportoval vrtulník.

Nehoda se stala nedaleko štýrského Schladmingu. Policie uvedla, že podle předběžných zjištění se na korbě vozu uvolnily převážené hliníkové profily tak, že přesahovaly do protějšího jízdního pruhu.

"Jeden hliníkový profil pronikl na straně řidiče čelním sklem autobusu a probodl učitelku v oblasti hrudi," uvedl Michael Lammer z policejní inspekce ve Schladmingu. Záchranáři ženu uvedli do umělého spánku a letecky ji dopravili do nemocnice v Salcburku.

Děti utrpěly pouze lehká zranění, český řidič vyvázl zcela bez újmy. O školáky po nehodě kvůli prodělanému traumatu pečoval krizový tým.

anna ( 11. června 2016 11:21 )

Až 10x ročně jezdím trasou dlouhou přes 2 tisíce km Česko, Rakousko, Německo. Bohužel musím také přiznat, že dělám dobrovolně velký oblouk kolem českých řidičů, hlavně bílých dodávek! Ale i ridiči osobních vozidel jsou príma zážitek. Kromě agresivity, arogance, bezohlednosti jsem zažila (již několikrát) nechutné močení přímo u vchodu do benzínových stanic. Bezohledné parkování a vulgaritu. Velmi zajímavý poznatek je, že se umějí tito speciální řidiči chovat, když se na ně došlápne. V cizině jsou již opatrnější, ale překročí-li hranici zpět do republiky je chování opět na hranici snesitelnosti.

lesnismes ( 11. června 2016 11:11 )

Obecne jste jeste horsi ridici(agresivni,vystresovani psychopati)nez indove ci cinane,to je fakt.Pravo vyjadrit svuj nazor ma kazdy obcan zijici v demokraticke spolecnosti pokud to nevis,truhliku.

ellenic ( 11. června 2016 09:12 )

lesnismes Původem Čech, nyní občan SRN a co vyčítáš českému národu . Chápu, viníkem je v tomto případě český řidič, nejspíše měl špatně zajištěný náklad, dostane co proto, trest ho nemine, došlo k těžké zranění a vážné újmě na zdraví. Ale kdo Ti dává právo házet na Čechy špínu a přirovnávat nás k Indům a Číňanům .

lesnismes ( 11. června 2016 07:05 )

Kam cech slapne, tisic let trava neroste.Tyhle nebezpecni ridici z vychodni ,postkomunisticke za-evropy,by meli byt specialne testovani a skoleni pro jizdy v normalni Evrope.Chudak ucitelka a deti.Ziji 30 let v nemecku a pokud vidim ceskou znacku ,vim ze hrozi nebezpeci.Cesi obecne nejsou dobri ridici .Stejne jako indove ci cinane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání