Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Expolicista zastřelil mladíka ve Vysokém Mýtě: Soud mu dal jen podmínku!

Autor: ČTK - 
10. června 2016
11:50

Hradecký krajský soud potrestal dnes bývalého strážníka Pavla Koblížka, který v roce 2014 před diskotékou ve Vysokém Mýtě zastřelil jednoho muže a druhého střelbou těžce zranil, dvěma lety vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky. 

Uznal ho vinným z usmrcení a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hradecký soud loni Koblížka zprostil obžaloby s tím, že šlo o nutnou obranu, jeho verdikt však zrušil vrchní soud.

Podle spisu se Koblížek s dalšími muži domáhal vstupu na diskotéku, a když je obsluha nechtěla pustit, jeden z nich nastříkal do chodby slzný plyn. Poté tři mladíci z diskotéky začali Koblížka pronásledovat.

Strážník, který byl mimo službu, nejdříve svým legálně drženým revolverem střílel do vzduchu, při následné potyčce zastřelil 21letého Radka Svobodu a jeho o pět let staršího bratra Lukáše těžce zranil. Koblížek opakovaně vinu odmítl, tvrdil, že útok nevyprovokoval a udělal vše pro to, aby ho nechali být.

vosavopruz ( 10. června 2016 13:30 )

neměli co pronásledovat policajta,zachoval se správně.Navíc varovně nejdřív vystřelil do vzduchu. Ty dva roky vězení si teda nezaslouží

kukulin ( 10. června 2016 13:28 )

Odhmyzovači, proč jsi nešel k soudu svědčit, když jsi byl svědek. Víte kam byl ten útočník zasažen, že víte tak jistě jak měl policista střílet a km se trefil.

deratizater ( 10. června 2016 12:07 )

Ten policajt měl jít sedět protože je mohl například zneškodnit střelbou po nohách a ne je usmrcovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání