Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stopy záhadné mrtvoly z Amsterodamu vedou do Česka: Tělo našli před 20 lety v karavanu

Nizozemská televize pátrá po identitě tohoto muže, jehož tělo bylo nalezeno v roce 1995 v Amsterodamu.
Nizozemská televize pátrá po identitě tohoto muže, jehož tělo bylo nalezeno v roce 1995 v Amsterodamu.  (Autor: Reprofoto ČT, pořad Na stopě)
Autor: dce - 
9. června 2016
15:28

Nizozemská policie už přes 20 let pátrá po totožnosti mrtvého, který byl nalezen v karavanu u Amsterodamu. Před několika měsíci byli čeští policisté požádáni o pomoc a díky medializaci případu se ozvala osoba, která muže potkávala kdysi v Mělníku. Ale jméno mrtvého policii stále chybí!

Muž, po jehož identitě policie v Nizozemí už 21 let pátrá, zemřel 15. března 1995. Před nedávnem požádali o pomoc ostatní země Evropy, protože pojali podezření, že muž nepochází z Nizozemí.

Díky fotografii, která byla odvysílána v pořadu Na stopě, muže poznala osoba, která ho měla před více než 20 lety vídat v Mělníku. „Bohužel si nedokázala vybavit další skutečnosti vedoucí ke zjištění totožnosti neznámého,“ uvedl policejní mluvčí.

Byl ve věku asi 38–48 let, štíhlé asi 172 cm vysoké postavy. Měl černé vlasy o délce 5 cm, vysoké čelo, zřetelné důlky na čele, krátké černé vousy a knír, šedohnědé oči, jizvu o délce 3 cm na pravé straně krku, lehce pokřivený nos, velmi chlupatou hruď, ramena a záda, na ramenou a hrudi malá mateřská znamínka,“ popsal mrtvého mluvčí.

Muž na sobě měl černou leteckou bundu s oranžovou podšívkou, modrou džínovou košili, modré džíny a tmavě červené tričko s nápisem „Paris Episode“.

Pokud muže poznáváte, ozvěte se policii na lince 158.

Nizozemská televize pátrá po identitě tohoto muže, jehož tělo bylo nalezeno v roce 1995 v Amsterodamu. Nizozemská televize pátrá po identitě tohoto muže, jehož tělo bylo nalezeno v roce 1995 v Amsterodamu. | Reprofoto ČT, pořad Na stopě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání