Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sousedé o tragédii v Poděbradech: Byli to podivíni, ale slušná rodina!

Autor: Jan Doležal, lm - 
9. června 2016
05:17

Požár v Poděbradech, na jehož konci jsou tři mrtví, nebyla vůbec náhoda. Otec rodiny Jirka (†22) chtěl zřejmě provždy vyřešit neshody s partnerkou Marcelou (†40), a podle všeho tak v bytě upálil ji, sebe i dcerku Haničku (†3)! Sousedé tomu nemohou uvěřit, podle nich šlo o slušnou rodinu.

Podle informací Blesku byly všude rozházené pevné podpalovače (PEPO), které se používají k rozdělávání ohně. Ty zapálily rozlitý benzin. Mrtvoly pak ležely na posteli. „Žena a dítě byly dole a muž ležel nahoře přes jejich těla. Prý to vypadalo, jako by jim bránil, aby nemohly utéct,“ prozradil nejmenovaný zdroj.

Sousedé jsou z tragédie v rozpacích. Někteří tvrdí, že zpoza dveří slýchali hádky, jiní, že rodina byla úplně v pořádku. „Takoví podivíni, ale slušní. Pozdravili, ale do řeči se s nikým moc nedávali. Když to chtěl skončit, tak se přece mohli v klidu rozejít,“ řekla včera Blesku zdrcená sousedka. „Oni byli tak strašně slušní, jedni z mála. Vždyť já jsem ho potkala ten den k k ránu. Zdravil mě ještě, popsala jiná sousedka televiznímu štábu FTV Prima s tím, že rodina „byla v pohodě“. Další sousedé ale často slýchali zpoza dveří hádky a někteří si myslí, že muž chtěl takto vyřešit problémy s manželkou Marcelou.

Video  V Poděbradech zemřeli při požáru rodiče a malé dítě! Byla to vražda a sebevražda?  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Několik lidí z domu totiž osudného dne dopoledne vidělo Jiřího, jak si do bytu nese kanystr s benzinem. Po tom se prý sháněl už v předchozích dnech a tvrdil, že ho potřebuje do sekačky. Žádnou zahradu ale přitom podle sousedů rodina neměla.

Případ převzala krajská kriminálka, podrobnosti ale tají. „Případ je na začátku a zatím nebudeme poskytovat žádné informace,“ řekla mluvčí středočeských policistů Michaela Nováková.

ejvm1712 ( 9. června 2016 09:27 )

Dnes je normální,že si kluk najde partnerku,která by mohla být jeho matkou. Ve svém okolí znám několik takových vztahů. Nezralého kluka láká zkušená,zabezpečená žena,která má byt a nemusí s ní chodit na rande někde na mez. Že to většinou nekončí dobře,je vidět na tomto případu.

kravanebeska ( 9. června 2016 07:29 )

Zavidis? Si taky nejakeho sezen.

kravanebeska ( 9. června 2016 06:40 )

A jak se slusnosti, proboha, souvisi vekovy rozdil?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání