Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V bytě rozlil benzin a rozházel podpalovače: Tělo otce leželo v posteli na matce a dceři

Autor: ljš - 
8. června 2016
19:00

Ohnivé peklo, v němž v úterý v Poděbradech uhořela mladá rodina, si Jiří K. (†22) zřejmě předem pečlivě připravil! Podle sousedů se tak pravděpodobně rozhodl vyřešit problémy s manželkou Marcelou.

Ráno osudného dne Jiří K. nevyrazil do práce jako obvykle a ani svou absenci neomluvil. Svým kolegům prý nezvedal telefon, věděl totiž, že žádné problémy v práci už řešit nebude.

Několik lidí z domu ho pak dopoledne vidělo, jak si do bytu nese kanystr s benzinem. Po tom se prý sháněl už v předchozích dnech a tvrdil, že ho potřebuje do sekačky. Žádnou zahradu ale přitom podle sousedů rodina neměla.

Benzin pak Jiří K. podle informací Blesku rozlil po bytě a všude rozházel pevné podpalovače (PEPO), které se používají k rozdělávání ohně. Plameny se tak šířily velmi rychle. Ránu, kterou sousedé slyšeli, pak mohl způsobit výbuch kanystru.

Když hasiči plameny zkrotili, našli uvnitř těla Jiřího, Marcely i malé Haničky. Mrtvoly údajně ležely na posteli. „Žena a dítě byly dole a muž ležel nahoře přes jejich těla. Prý to vypadalo, jako by jim bránil, aby nemohly utéct,“ prozradil Blesk.cz nejmenovaný zdroj.

Video  V Poděbradech zemřeli při požáru rodiče a malé dítě! Byla to vražda a sebevražda?  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Kriminalisté se nyní snaží zjistit, zda příčinou smrti obětí bylo přímo uhoření. Není totiž vyloučeno, že zemřely jinak a požár měl jen zahladit stopy, případně symbolicky zničit všechno, co s rodinou souviselo.

S rodinou přitom v domě nikdy nebyly problémy. „Byli to takoví podivíni, ale slušní. Pozdravili, ale do řeči se s nikým moc nedávali. Když to chtěl skončit, tak se přece mohli v klidu rozejít,“ řekla zdrcená sousedka.

inkwizitor ( 8. června 2016 21:14 )

 Nemal na dovolenku do Egypta ako Kramny...

dingous ( 8. června 2016 20:34 )

maj to za sebou, to neřešte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání