Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žáci, kteří ušikanovali učitelku v pražské škole: Vyšetřuje je policie

Autor: ČTK, ljš - 
8. června 2016
13:01

Trojkou z chování to neskončilo! Ve věci šikany učitelky pražské střední školy Na Třebešíně zahájila policie trestní stíhání tří studentů, podrobnosti kvůli jejich věku neuvedla.

"Ve věci šikanózního chování některých žáků vůči této učitelce v tuto chvíli probíhá trestní stíhání proti třem mladistvým, a to hned pro několik trestných činů. Vzhledem k jejich věku nemohu být však k věci jakkoliv konkrétní," uvedl Daněk.

Pětapadesátiletou učitelku zřejmě trojice studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Původně byli studenti potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování, později však podle deníku Právo škola dva z mladíků vyloučila. Třetímu zůstal podmíněný trest.

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. Později podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že "zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka, a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům".

Video  Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání