Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Požár v Poděbradech: Otec nesl domů kanystr s benzínem, tvrdí sousedé

Autor: ljš, jad - 
7. června 2016
20:37

Zabíjel otec? To naznačují sousedé mladé rodiny, která uhořela při požáru bytu v Poděbradech. Podle nich k němu nemohlo dojít náhodou a za vším vidí rozepře mezi manželi.

„Už jim to dlouho neklapalo a ona prý měla milence,“ řekla Blesku jedna ze sousedek, která musela být stejně jako další zhruba šedesátka lidí evakuována. Okamžitě se začalo spekulovat o tom, že požár mohl založit otec tříleté holčičky.

„Ráno nepřišel do práce, což teda mně přijde divný. Sháněli ho, ale nebral telefon,“ řekla místní žena televizi Nova. K požáru a následnému výbuchu došlo přitom až v půl třetí odpoledne. Není tak jasné, co se v bytě od rána dělo. „Někteří sousedé ho prý viděli, jak nese do bytu ve třetím patře kanystr s benzínem, údajně do sekačky,“ uvedl reportér televize Nova.

Video  Z okna hořícího bytu stoupal hustý dým a šlehaly plameny.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Přestože hasiči vyloučili, že by za požár mohl výbuch plynu nebo jiná exploze, místní se shodují, že slyšeli nejméně dvě rány. Tlaková vlna vysypala okno a rozmetala po okolí různé předměty z bytu. Zdá se tedy, že v bytě začalo nejprve hořet a pak teprve došlo k tzv. zahoření, které sousedé považovali za výbuchy. Podle Nymburského deníku měl požár navíc vzniknout v dětském pokojíčku, což by náhodě nebo například technické závadě také příliš nenasvědčovalo.

Policie ale zatím žádnou ze spekulací nepotvrdila. „Vyšetřování probíhá. Věc zatím šetříme jako požár s tragickými následky,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná. Do případu by tak měla vnést světlo nařízená soudní pitva všech tří obětí.

Video  Výbuch v bytě v Poděbradech má tři oběti.  - Jan Doležal
Video se připravuje ...

egyptanka ( 8. června 2016 08:43 )

K vzteku je,když to odnesou děti.

asijo ( 8. června 2016 02:33 )

Nová doba,nové metody.

vrahrychtar ( 8. června 2016 00:50 )

toho dne byl otec ponekud neklidny...💣..🚑

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání