Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tragédie v Poděbradech: Při požáru bytu zemřeli rodiče a malé dítě

Autor: ljš, Jan Doležal - 
7. června 2016
14:50

Podivné okolnosti obestírají neštěstí, při kterém zemřeli v úterý odpoledne v Poděbradech rodiče a malé dítě. Jejich těla byla nalezena v troskách bytu, který předtím začal hořet. Příčina požáru ale zatím není známa, původní spekulace o výbuchu plynu se totiž nepotvrdily. Podle sousedů měl pár problémy a často se hádal.

Krátce před půl třetí odpoledne se v poděbradské ulici Dr. Milady Horákové ozvalo řinčení skla, když se vysypalo okno ve třetím podlaží jednoho z panelových domů. „Byla to strašná rána. Viděla jsem, jak na zem z okna letí sklo a šlehají obrovské plameny,“ řekla svědkyně události.

Hasiči pak v třípokojovém bytě nalezli tři mrtvá těla. Podle informací Blesk.cz šlo o dva dospělé, muže a ženu, a teprve tříletou holčičku. "To nejvíc začouzené okno z boku, tam bývají dětské pokojíčky. Všechny byty jsou tak situované," řekl Blesk.cz muž z protějšího domu.

Jak požár vznikl, je zatím záhadou. Původně se spekulovalo o tom, že byl způsoben výbuchem plynu, vyšetřování tomu ale podle policistů nenasvědčuje. Lidé z domu tvrdí, že vztah mezi manželi už delší dobu neklapal a žena měla prý dokonce milence. "To, co se stalo, nemohla být náhoda," řekli Blesku. Policie však spekulace zatím odmítla komentovat, případ vyšetřuje jako požár s tragickými následky.

Video  V Poděbradech zemřeli při požáru rodiče a malé dítě!  - aktu.cz
Video se připravuje ...

„Na místě zasahuje osm jednotek hasičů, oheň se jim už podařilo uhasit,“ řekl mluvčí hasičů Petr Svoboda. Byt prohledával také pes cvičený na vyhledávání tzv. akcelerantů, tedy látek, které mohly požár způsobit.

Z domu bylo evakuováno šedesát vyděšených obyvatel. Starosta Poděbrad Ladislav Langr řekl, že město v případě, bude-li potřeba poskytnout evakuovaným ubytování, prostory má. Další informace bude zjišťovat na místě neštěstí.

Na místě jsou nyní kriminalisté, kteří ohledávají těla obětí, a vyšetřovatel požárů. Příčina tragédie bude zřejmě známá nejdříve za několik dní. "U zemřelých byla nařízena soudní pitva," uvedla mluvčí policistů Petra Potočná.

Video  Výbuch plynu bytu v Poděbradech má tři oběti.  - Jan Doležal
Video se připravuje ...

achillea ( 7. června 2016 20:28 )

Panebože, ty jsi ubožák.

dylina ( 7. června 2016 17:40 )

Manželská krize vyvrcholila!Neměla mu zahýbat.

xiioma ( 7. června 2016 17:32 )

ty jsi k.ráááva!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání