Servírka, která pracuje v nedaleké restauraci Druhý dech, si rodinu i jejich americkou návštěvu pamatuje moc dobře. Manželé tam rádi chodili posedět a sám Dahlgren přicházel skoro každý den na pozdní oběd a pivo.

Do hospůdky si manželé vyrazili i v úterý 21. května večer. Dlouho ale neposeděli a spěšně odešli. „Ani nedopili, o půl jedenácté se rychle zvedli a byli pryč. Možná jim volal jeden ze synů, že se doma něco děje,“ řekla servírka časopisu Týden.

Místní také mluví o tom, že ještě o den dříve si mladí David s Filipem Harokovi na mámina bratrance stěžovali před sousedy. Říkali prý, že se chová divně a chodí po vsi s nožem v ruce. 

Co se v domě v osudný večer před brutální vraždou stalo, zůstane zřejmě navždy tajemstvím. Obžaloba ale nastínila, co se podle ní stalo o několik hodin později. „Martina Haroka (†50) ubodal v osudný den hned ráno v jeho pracovně 29 ranami do krku a hlavy. Svou sestřenici Veroniku (†46) zastihl ještě v ložnici. Neměla šanci. Podřezal a ubodal ji 17 ranami. Jejího staršího syna Filipa zabil v posteli, zasadil mu 11 smrtelných ran. Pak si počkal na nejmladšího Davida. Ani jemu nedal sebemenší šanci. Po příchodu ze školy jej na chodbě ubil dvanáctikilovým kamenem,“ zaznělo v obžalobě.

Dahlgren ale vinu odmítá, americké FBI řekl, že rodinu vyvraždili ruští nebo rumunští pornofilmaři, které prý v noci přistihl natáčet u katedrály na Petrově. U soudu také upozorňoval na vnitřní hlas, který ho vede. Líčení bude pokračovat v polovině července.

První vrahova slova, svědectví těch, kteří nalezli těla, a klíčové důkazy. Vše o případu Kevina Dahlgrena ČTĚTE ZDE››

Fotogalerie
27 fotografií