Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Láska přes internet stála důchodce 100 tisíc, peníze z něj vylákala Ruslanka

Autor: erd - 
4. června 2016
13:03

Jednasedmdesátiletý muž z Trutnova si teď nejspíš sype popel na hlavu. Nechal se napálit inzerátem, který měl očividně za cíl vylákat peníze z naivních důvěřivců. Údajná Ruska Ruslanka rozhodně nepřišla zkrátka, důchodce obrala o sto tisíc!

„Dobra vecer. Hledam na seriozni vztahu. Milovat vareni a fitnes. Budu stastny, kdyby bys mohl odepsat. Ruslanka,“ zněl inzerát údajné 29leté pediatričky z Nižného Novgorodu.

Muž nelenil a oslněn fotkami sličné krasavy se jal konat. S pisatelkou navázal kontakt a těšil se z vidiny atraktivní partnerky. Není proto divu, že když se pak vyskytly, jak jinak než finanční, problémy s chystaným příjezdem, neváhal jednat.

„Postupně podlehl představě, že žena potřebuje pomoc, a on jí tuto pomoc poskytne. Když přišel mail, že už si Ruslana zajišťuje potřebné dokumenty k cestě do České republiky včetně víza, ale že má malý plat a nemůže si dovolit zaplatit letenku, byl už jen krok k tomu, aby jí začal posílat peníze,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

A pak už zbyly jen oči pro pláč…

Majitel ruského účtu byl již údajně identifikován. Policie dále ve spolupráci s Interpolem pátrá po totožnosti dívky z fotografií a prověřuje bydliště údajné Ruslany Balikiny.

Nejedná se zdaleka o ojedinělý případ. Podobných triků využívají pachatelé tzv. nigerijských šeků, kteří se stejně jako jejich ruští bratiya snaží pomocí internetu podvodně přijít k penězům.

Inzerátů stejného charakteru je přitom plný internet. Setkala se s nimi i členka redakce Blesku. V případě, že na něco takového narazíte, neváhejte kontaktovat linku 158 nebo hospodářskou kriminálku. Jakékoli poznatky (print screeny, fotky či archivované zprávy) mohou výrazně napomoci při vyšetřování.

Ruudazvostravy ( 4. června 2016 16:20 )

 Paráda,tak dědek bil casnej,že se na starej hrp koukne aspoň naposlet na vitůněnou pý*ču a vono hou*no jé-é-é a vono ho*uno jéé,jak spývaj Býtls.To na tom bil stokrát lýp ten důchotce,co mu na přechodu pro chotce ,akonrát vipat čů*rák s poklopce.

1tigrusenka ( 4. června 2016 14:47 )

aspoň vidíte čeho je chlap kvůli ku.ndě schopen

Nezadat ( 4. června 2016 14:20 )

Zapomněl jsem dodat,že za to mohou jeho děti.Kdyby ho 3-4 týdně vozili do bordelu,tak by se to určitě chudákovi nestalo.

Nezadat ( 4. června 2016 14:18 )

Zachtělo se mu exotiky,kdyby šel tady do bordelu tak rozhodně ušetřil a ještě by si švihl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání