Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dahlgren záviděl příbuzným pohodu. Zúčtoval se čtyřmi životy americký narcis?

Autor: Jiří Nováček - 
31. května 2016
17:29

Emoční nestabilita, narcisismus a paranoia Američana Kevina Dahlgrena (23). Tyto faktory stály podle obžaloby za brutálním vyvražděním rodiny Harokových v Brně-Ivanovicích. Životní ztroskotanec z Kalifornie měl své příbuzné sprovodit ze světa 22. března 2013. Nemilosrdně a bez špetky soucitu, po třech a půl týdnech, co bezplatně užíval jejich pohostinství. Strýc s tetou jej totiž do Brna pozvali, aby si v klidu uspořádal svůj neúspěšný život. Tím si podepsali rozsudek smrti.

Strýce Martina (†50) ubodal Dahlgren podle obžaloby hned ráno v jeho pracovně 29 ranami do krku a hlavy. Tetu Veroniku (†46) zastihl ještě v ložnici. Neměla šanci. Podřezal a ubodal ji 17 ranami.

Bratrance Filipa zabil v posteli, zasadil mu 11 smrtelných ran. Pak si počkal na nejmladšího Davida. Ani jemu nedal sebemenší šanci. Po příchodu ze školy jej na chodbě ubil dvanáctikilovým kamenem.

„Pan obžalovaný neustál stupňující se tlak okolí a své příbuzné povraždil. Měl je za reprezentanty pro něj frustrujícího světa,“ vmetla Dahlgrenovi žalobkyně Ludmila Doležalová.

Rodák z Palo Alta, chlubící se zálibou v bojových uměních, nehnul ani brvou. „V tuhle chvíli odmítám vypovídat,“ řekl, než se ve zmačkaném obleku posadil na lavici obžalovaných. Tam si jen občas otřel zpocené čelo, jinak se neprojevoval.

Z první řady sledují proces Dahlgrenovi rodiče. „Je to hrozná rodinná tragédie. Kevina stále milujeme, přijeli jsme ho podpořit. Nevíme ale, proč nevypovídá,“ řekl Blesku Wayne Dahlgren, vrahův otec. „Je nám líto rodiny, byla nám blízká. Chceme tady uctít jejich památku,“ dodal.

Podívejte se na video ze soudu:

Video  Dahlgren byl u soudu za čtyři vraždy kliďas. Otec nešetřil emocemi.  - Blesk - Václav Lang a Jiří Nováček
Video se připravuje ...

Má rád bojová umění a věří v Boha

Kevin Dahlgren odmítl před soudem vypovídat. „Nechci spekulovat, co bude v budoucnosti,“ mávl rukou. Až do vraždy žil prakticky celý život v Kalifornii, jen jednou se byl podívat v Mexiku. „Žil jsem u rodičů, měl jsem auto, počítač a postel,“ řekl při vyšetřování psychologům. Vychodil střední školu, pracoval v zásilkovém obchodě s oblečením a polštáři, pak ve speditérské firmě.

Má sestru a měl přítelkyni Rebeccu. Třikrát se hlásil na vojnu, nikdy jej nevzali. Finančně byl zcela závislý na rodičích. „Mám rád bojová umění, jsem v nich kompetentní,“ prohlásil. Do Česka odjel, aby začal nový život. Už ve dvaceti se totiž cítil vyhořelý. Má prý rád zvířata a věří v Boha.

Průběh prvního dne soudu jsme pro vás sledovali ONLINE:

Soud s Kevinem Dahlgrenem ONLINE, den I.
 
14:30
31. 5. 2016

Kevina Dahlgrena odvedli ze soudní síně v poutech. Děkujeme vám za pozornost a v online zpravodajství budeme pokračovat od středečního rána.

 
14:24
31. 5. 2016

Krátce před půl třetí odpoledne soudce ukončil první jednací den. Hlavní líčení bude pokračovat ve středu v 9:00.

 
14:20
31. 5. 2016

Skupina sousedů se vydala do sklepa, odkud se prý „hrnul obrovský hustý dým“, popsala u soudu jedna ze sousedek. „Pak jsme viděli deky, přikrývky poházené na hromadě,“ uvedla s tím, že sama zůstala stát ve dveřích, protože dál se kvůli dýmu nedostala. „Odhazovali postupně hadry na trávu a pod nánosem leželo tělo,“ popsala.

Původně si myslela, že se stala nějaká nehoda, a tak se spolu s kamarádkou vypravila do domu prohledávat pokoje, až nalezly další tělo. V domě prý byla tma, běžela jen televize.

 
14:16
31. 5. 2016

Odpoledne slyšela sousedka od Harokových výbuch. Střepy prý dolétly až k ní na zahradu. Volala jménem na jednotlivé členy rodiny, ale nikdo se neozýval. Na jejich zahradě viděla propanbutanovou lahev. Večer pak zaslechla u domu pohyb a v domnění, že rodina dorazila domů, se je vydala informovat o tom, co se odpoledne dělo. Místo toho ale narazila na skupinku jiných sousedů, kteří se vypravili do domu, když viděli, že odtud jde kouř. 

 
14:07
31. 5. 2016

U soudu teď vypovídá další sousedka Harokových. Poukázala na to, že Harokovi byli muzikanti, takže se z jejich domu téměř vždy ozývala nějaká muzika. V osudný den ale bylo ticho. Místo toho však zaslechla „skřek, který ale okamžitě utichl, a nenásledovalo po tom nic“. Jednalo se prý o mladý lidský hlas, mohlo podle ní jít i o nějaký nápěvek. „Byla jsem zvyklá na to, že hráli a zpívali,“ řekla. 

 
13:54
31. 5. 2016

Další soused popsal, jak se spolu s dalšími třemi či čtyřmi lidmi vydal k Harokovým zjistit, co se děje, neboť ze sklepa šel kouř. „Bylo to, jako když pálíte třeba umělou hmotu,“ řekl s tím, že se rozhodl pomocí hrábí vytahovat věci ze sklepa. Při tom narazil na mrtvá těla. „Pak jsme hned volali policii,“ dodal. 

 
13:35
31. 5. 2016

Tehdejší sousedka Harokových popisuje momenty, kdy spolu s kamarádkou našla těla zabitých členů rodiny. Jednoho ze synů nalezla mrvého v posteli v jeho pokoji. „Byl evidentně mrtvý,“ popsala. Další těla se našla v garáži. V otcově pracovně a v kuchyni prý byl nepořádek, zatímco schody byly „extrémně čisté“. Už zvenku cítila zápach. 

Připomeňte si soudní jednání v bohaté fotogalerii:

vseznaleksenior ( 1. června 2016 17:40 )

Precetl jsem si diskuzni prispevky zde...Tedy pokud bych tomu dobre rozumel, on se snad nemohl divast na to, jak zde pribuzni ziji ve shode a spokojene.... Co chce na tom kdo odiskutovat

MiKhaEll ( 1. června 2016 00:32 )

prosimtě co to meleš ty troubo? víš co potkáš dnes a denně psychopatů na ulici?vůbec nevíš o čem píšeš, nepoznáš takovýho člověka, mám rád tyhle rádoby chytráky...hlavně že chápeš rodiče, takovej paradox ..ten člověk měl/má samozřejmě mnohem víc problémů, než třeba to, že eventuelně mohl být/je psychopat....ty seš třeba de!ment! a přesto uživíš nejen sebe, ale i svýho parchanta...jestli tomu rozumíš, tot otázka. Ahoj

MiKhaEll ( 1. června 2016 00:05 )

jo, už vím pgga nebo nějakej takovej BULLLLLLLLLLLLLLLSHIT

MiKhaEll ( 31. května 2016 23:51 )

tak tohle je poprvé co nemám nic proti blesku doufám že něco z tohodle budou citovat v usa v nějakým tisku, at si to tam přečtou pěkně krásně, já bejt oni, stydím se za tento odpad...Tohle je jejich ostuda, neskutečná prasárna....ještě by mě zajímalo kde je ta ***, která žije v usa a vždycky se u nějakýho článku vybleje, jakože to se u nich prostě neděje, tam to prostě "máme" lepší, naplavenina...jakej to má nick ta trapka? nějaký asi 4 písmena

hops.1 ( 31. května 2016 22:31 )

Má rád zvířata a věří v Boha, hm, dobrý

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání