Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dahlgren stane kvůli vraždě před soudem. Odejde s doživotím?

Autor: val - 
31. května 2016
06:25

Brněnský krajský soud začíná v úterý rozplétat tři roky starou čtyřnásobnou vraždu rodičů a dvou dětí, které se podle obžaloby dopustil jejich příbuzný, Američan Kevin Dahlgren. Ten byl vůbec jako první občan USA vydán k trestnímu stíhání v Česku. Hrozí mu až doživotí.

Dahlgren podle obžaloby v květnu 2013 zabil v domě v Brně-Ivanovicích svou sestřenici, jejího manžela a dva syny, u kterých tehdy dočasně bydlel. Použít měl nože a sekyru, jejich těla se pak prý pokusil spálit v garáži. Dahlgren tehdy utekl do Vídně a odtud odletěl do Spojených států. Mezitím si ale sousedé obětí všimli kouře a následně objevili ohořelá těla v garáži.

Kevin Dahlgren ve vězení přibral a nechal si narůst vlasy. Kevin Dahlgren ve vězení přibral a nechal si narůst vlasy. | ČTK
Ještě během Dahlgrenova letu do USA byla zalarmována policie a rozjela se rozsáhlá akce, při které údajného pachatele zatkli ihned na letišti. Loni v srpnu byl po více než dvou letech vydán do České republiky. Před soudem stanul už počátkem května kvůli rozhodování o vazbě, která mu byla prodloužena kvůli obavě z vyhýbání se trestnímu stíhání. Při jeho příchodu k soudu bylo patrné, že ve vazbě výrazně přibral.
Dahlgren se za mřížemi změnil k nepoznání. Dahlgren se za mřížemi změnil k nepoznání. | Foto Blesk - Jiří Nováček
Motiv krvavého činu zůstává záhadou – spekuluje se o výbuchu nashromážděného vzteku. Dahlgren přijel do Česka údajně psychicky na dně – rozešla se s ním přítelkyně a nevzali ho do armády. Frustrace a neshody s rodinou v Brně mohly vyvrcholit v krvavé řádění mladého muže. Znalci nicméně vyloučili psychické potíže, které by ovlivnily jeho úsudek, a tak může být souzen. Detaily Dahlgrenových pohnutek jsou údajně popsány v obžalobě, která zazní v úterý u soudu. Bude se jednat o klíčovou část, protože k detailům se zatím nevyjadřovali ani kriminalisté. Hlavní líčení je naplánováno i na středu a čtvrtek.

Během prvního dne dostane prostor k vyjádření i obviněný, který v minulosti vinu popřel s tím, že si šel v osudný den zaběhat a své příbuzné našel mrtvé. Ze strachu prý uprchl. Na úterý soud předvolal sedm svědků.

Soud s Kevinem Dahlgrenem budeme sledovat ONLINE ZDE››

Podívejte se, jak vypadalo soudní řízení o prodloužení Dahlgrenovy vazby:

marianskelazne ( 31. května 2016 06:57 )

no to doufam...zruda jedna...co si chudaci museli vytrpet..a on-podivejte se na neho!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání