Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyvražděná rodina v Brně: Obžaloba prý zná motiv Dahlgrenova běsnění

Autor: dce - 
30. května 2016
10:21

Motiv je popsán v obžalobě! Aspoň to tvrdí jeden z policejních vyšetřovatelů, kteří se zabývali případem Kevina Dahlgrena, jenž měl zabít čtyři své vzdálené příbuzné v Brně-Ivanovicích v roce 2013.

Kevin Dahlgren před třemi lety zabil svou sestřenici, jejího manžela a dva syny. K vraždě použil nože a sekyru, jejich těla se pak pokusil spálit v garáži. Utekl do Vídně a odtud se vydal do Spojených států. Sousedé si mezitím všimli kouře a objevili ohořelá těla v garáži.

Rozjela se obří policejní akce, na jejímž konci byl Kevin Dahlgren zatčen při přistání ve Spojených státech. Loni v srpnu byl po více než dvou letech konečně vydán do Česka a v úterý stane před soudem.

Dlouho se spekulovalo, jaký měl ke svému činu motiv. Znalci nakonec vyloučili psychické potíže, které by ovlivnily jeho úsudek, a tak může být souzen. Jenže jeho obhájce Richard Spíšek si tím není tak jistý. „I tato otázka bude podle mě ještě předmětem dokazování u hlavního líčení,“ uvedl podle deníku Mlada fronta Dnes Špíšek.

Motiv ale zůstává záhadou – spekuluje se o výbuchu nashromážděného vzteku. Dahlgren přijel do Česka údajně psychicky na dně – rozešla se s ním přítelkyně a nevzali ho do armády. Frustrace a neshody s rodinou v Brně mohly vyvrcholit v krvavé řádění mladého muže.

„Odkážu vás na státní zástupkyni, protože ta jediná může podávat informace v této fázi. V obžalobě motiv částečně popisuje,“ prohlásil Antonín Hrdlička z odboru obecné kriminality jihomoravské policie.

Soud s Kevinem Dahlgrenem začíná v úterý 31. května. Sledovat ho pro vás budeme online na Blesk.cz.

KLÍČOVÉ DŮKAZY, KTERÉ MAJÍ KEVINU DAHLGRENOVI ZLOMIT VAZ>>

 

 

pavucinka ( 26. října 2016 10:17 )

Na vokáka šlivětšinou vždycky chlapci nemajetní, z více dětí, lidi bez budoucnosti, kteří hledají jak se mohou někde nějak uchytit....

Maxi_Maxi ( 31. května 2016 19:32 )

...rika typicky Ost Blok cesky cerveny proletarsky JZD traktorista...

Duka_je_zmrd ( 30. května 2016 13:59 )

Putin by ho do armády určitê vzal

zkzkz ( 30. května 2016 13:57 )

Xeen ( 30. května 2016 13:16 )

Chtěl do armády. Tam je vraždění v popisu práce (v té americké by si ho velmi pravděpodobně užil brzy během nějaké "demokratizace" v cizím státě), takže výčitky? Pochybuji, že bude mít výčitky za to, co udělal. Možná tak z toho, že se nechal chytit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání