Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Soud s matkou odklízeče těla Petry: Radši do děcáku, než zůstat u ní, shodly se její děti

27. května 2016
19:47

Že Jakub Doležal, který pomáhal vrahům odklidit tělo umučené Petry (†15) z Jihlavy, nevyrůstal v dobrém zázemí, není žádným tajemstvím. Jeho matka Dana čelí obvinění, že zanedbala výchovu jeho mladších sourozenců. U soudu proti ní vystoupila i její vlastní dcera.

„Jde sice o mou matku, ale také jde o mé sourozence,“ vysvětlila jednadvacetiletá dívka, proč se rozhodla proti své matce svědčit, ač se tomu podle zákona mohla vyhnout.

Přiznala, že věděla, v jak zoufalých podmínkách její bratři a sestry žijí, protože jí to sami popsali. „Bydleli v polorozpadlé chatě, kde neměli vodu ani elektřinu. Pro vodu chodili s kanystrama. Matka se spíš zajímala o Okapala (nevlastního otce dětí, pozn. red.) než o své děti. Jednou brácha vypil rum, až se z toho pozvracel,“ řekla podle Jihlavského deníku dívka. Podle ní měly děti z matčina druha strach, protože byl agresivní a často s matkou pil.

Nakonec se sourozenci sami rozhodli, že chtějí do dětského domova. „Pomáhala jsem jim to zařizovat,“ uvedla dcera Doležalové, která sama vyrůstala dobrovolně v domově. Matka po dceřině emotivní výpovědi přiznala, že dcera mluví pravdu.

ejvm1712 ( 28. května 2016 06:26 )

Takový hovado a má děti?

JETHRO ( 28. května 2016 06:20 )

Tebe něco trápí? Zajde si k Chocholouškovi ,on ti dá prášeček a zase bude dobře.

kiwi65 ( 27. května 2016 23:05 )

 Ten borec na fotce vypadá jak polodebilní úchyl.Jak mohla holka s takovým individuem jít do bytu?Odpověď je naprosto jednoduchá,byla taky jednoduchá jak čtvrka másla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání