Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vraha z tramvaje č. 17 prozradily ruce: Cestou k soudu skrýval tvář

Autor: ljš, jad - 
27. května 2016
10:50

Po dvou letech šokoval, když přišel na policii a přiznal se k vraždě v tramvaji č. 17. Jan H. (63), který Danuši S. popravil ranou do hlavy, skončil ve vazbě. Když ho v pátek policisté vedli k soudu, skrýval tvář pod kapucí bundy.

Muž, kterého prý dohnalo k přiznání svědomí, podle televize Prima tvrdil, že netušil, že Danuše po jeho útoku zemřela. Údajně celé dva roky nesledoval televizi, nečetl noviny a neměl připojení k internetu.

Spekulovalo se tedy i o tom, že by se mohlo jednat například o bezdomovce. Oblečení, ve kterém ho ale eskorta vedla k soudu a ve kterém se pravděpodobně přišel přihlásit na policii, tomu ale neodpovídá. Třiašedesátiletý Jan H. měl na sobě černozlatou bundu moderního vzhledu a čisté džíny. Jeho věk prozrazují jen ruce, jimiž si přidržoval kapuci, aby mu nebylo vidět do obličeje.

To potvrzují i slova psychologa Jiřího Jelena. Ten předpokládál, že vrah nejspíše vyrůstal v dobrých poměrech. „Vyrůstal v běžné rodině, kde se uznávaly morální zásady. Postupem času tudíž začal mít výčitky svědomí, které ho dohnaly až na policii," odhadoval. Jako další verze pak uvedl, že by vrah mohl trpět nevyléčitelnou nemocí anebo se obával, že už mu jsou policisté na stopě a bál se prozrazení.

Rozhodnutí soudu o vazbě dopadlo podle očekávání. Soud souhlasil s obavou státního zástupce, že by si muž mohl na svobodě vše rozmyslet a trestnímu stíhání se vyhýbat a poslal ho za mříže. Tam bude čekat na soud.

K vraždě v tramvaji č. 17 došlo 13. února 2014 v tramvaji číslo 17. Danuše S. (†64) do ní nastoupila na Palackého náměstí. Kde přesně ji vrah zabil, není zatím jasné. Na konečné zastávce v Modřanech však již byla žena podle všeho mrtvá nebo v bezvědomí. Na zpáteční cestě ji cestující našli zhroucenou na sedačce s průstřelem hlavy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání