Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Záškolačka (9) z Olomouce zameškala 660 hodin: Rodičům hrozí tři roky

Školačka z Olomouce zameškala 660 vyučovacích hodin.
Školačka z Olomouce zameškala 660 vyučovacích hodin.  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK ljš - 
27. května 2016
10:01

Olomoučtí policisté obvinili rodiče devítileté dívky z Olomouce, která od listopadu loňského roku do letošního května zameškala ve škole 660 vyučovacích hodin. Do školy tak v uplynulém roce téměř nechodila.

Rodiče devítileté dívky obvinili policisté z ohrožování výchovy dítěte ve čtvrtek. Podle kriminalistů dceři svým přístupem umožnili vést zahálčivý život. „Přestože byli rodiče ze strany školy několikrát osloveni, korespondenci si nevyzvedli a ani jinak vedení školy neinformovali o tom, že by jejich dcera navštěvovala jinou základní školu," řekla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Rodičům hrozí až tři roky vězení.

 

Naposledy podobný případ vyšetřovali policisté z Prostějovska, kde obvinili v březnu ze stejného trestného činu matku dvou dětí. Školáci dohromady v tomto školním roce zameškali více než 600 hodin, žena je prý do školy neposílala záměrně.

V pomyslné statistice zatím vede chlapec z Prostějovska, jehož rodiče policisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte před 2,5 lety. Za školní rok zameškal 894 vyučovacích hodin.

santikxauz ( 27. května 2016 11:14 )

Na ÚP si určitě zajde,že je nezaměstnaná.

ibuprofen ( 27. května 2016 10:34 )

Tyhle vykutálené a vypráskané rodiče potrestáte nejúčinněji tím, že je pošlete do práce. Žádná gratis rekreace v humanizované věznici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání