Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitel pražské školy zneužíval děti už před 22 lety! Přihlásil se nový svědek

Nutil je svléknout se donaha a masírovat ho! Ředitel školy v Praze zneužíval studenty!
Nutil je svléknout se donaha a masírovat ho! Ředitel školy v Praze zneužíval studenty!  (Autor: Profimedia, Facebook)
Autor: dce - 
24. května 2016
10:27

Minulý týden šokoval Česko skandál se sexuálním obtěžováním na střední škole v Praze. Ředitel tu měl na své studenty vyvíjet sexuální nátlak. Obvinění jednoho ze studentů nyní potvrdil osmatřicetiletý muž, který na škole studoval před 22 lety – už tehdy měl pedagog studenty zneužívat. Náhodou byl ve stejnou dobu odhalen i případ znásilnění studenta dalším učitelem z téže školy.

Minulý týden policie zveřejnila informace o zadržení dvou osob podezřelých ze sexuálního nátlaku a znásilnění. Jeden člověk čeká na soud ve vazbě, druhý byl propuštěn. Podle všeho jde o ředitele a učitele ze Střední školy elektrotechniky a strojírenství.

Trestní oznámení podali rodiče jednoho ze studentů, který byl údajně obětí. Ředitel Lumír K. si měl své studenty zvát na chatu a chtěl, aby ho nazí masírovali – odměnit je chtěl lepšími studijními výsledky.

To teď potvrdil i muž, který na škole studoval před 22 lety. „Dělal to mimo školu třeba při seznamovacích táborech. Fascinuje mě, že za 22 let se to neprojevilo. Když jsem to řekl rodičům, reagovali, že to není možné, a matka mi radila, ať toho nechám, že ze mě ještě udělají homosexuála,“ svěřil se muž deníku Mladá fronta Dnes.

Podivného chování ředitele si všimli i vedoucí na rekreační chatě Bukanýři v Jizerských horách. „Děti si stěžovaly a říkaly, že už tam víckrát nepojedou. Slyšel jsem to přímo od nich. Měl například tendence prohlížet děti při vstupních prohlídkách místo lékaře, což se okamžitě zamítlo, s tím, že to přece může dělat jen lékař. Aby se ušetřila voda, tak se děti koupaly třeba tři čtyři ve sprchovém koutě a říkaly, že jim myl záda,“ popsal jeden z vedoucích.

miklin ( 24. května 2016 15:28 )

Ten učitel z Beskyd bude prohlášen hrdinou 3. odboje a bude mu přiznán příspěvek k důchodu.

moiaza ( 24. května 2016 12:55 )

V naší malebné Beskydské vesnici také v létech 1967-68 obtěžoval učitel žáčky školou povinné. Když se to provalilo, byl převeden na školu v okresním městě. Po "sametové" revoluci byl slavnostně rehabilitován za šikanu komunisty. Byl zvolen ředitelem školy v naší vesnici a s drzosti jemu vlastní všem tvrdil, že mu komunisté ublížovali.Nějak zapomněl, že dodnes žijí ještě pamětníci skutečné pravdy. Ředitel pražské školy také bude jednou rehabilitován. Jen musí počkat, až se změní režim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání