Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Při cvičení hasičů ve Zbirohu vybuchl trenažér: Dva muži byli popáleni

Při cvičení hasičů ve Zbirohu vybuchl trenažér: Dva muži byli popáleni. (Ilustrační foto)
Při cvičení hasičů ve Zbirohu vybuchl trenažér: Dva muži byli popáleni. (Ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. května 2016
18:42

Dva profesionální hasiči se dnes odpoledne zranili při výcviku v ohňovém trenažéru Hasičského záchranného sboru ve Zbirohu na Rokycansku. Zatím není jasné, z jakých důvodů vybuchl propan butan, který se používá v trenažéru k hoření, řekla dnes ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Nicole Zaoralová. Oba hasiči byli převezeni do nemocnic, jeden má lehčí poranění a druhý středně těžké. Příčiny zjišťuje policie.

Podle mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Lenky Ptáčkové záchranáři převezli vrtulníkem do vinohradské nemocnice asi pětadvacetiletého muže, který měl popáleniny prvního až druhého stupně na sedmi až deseti procentech těla. Druhý, asi třicetiletý, muž utrpěl popáleniny prvního stupně na maximálně pěti procentech těla a sanitka ho převezla do rokycanské nemocnice.

 

Další okolnosti případu Zaoralová zatím neměla k dispozici. Nevěděla například, zda byli zranění hasiči v době exploze v trenažéru nebo ne. Ve speciálním zařízení nacvičují zásah v plamenech v uzavřeném prostoru hasiči z celé ČR. Zranění hasiči nebyli z Plzeňského kraje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání