Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šikanoval učitelku, ze školy nechce! Vedení školy je bezmocné

Autor: Ivan D. Hladík - 
19. května 2016
21:30

Šikana učitelky studenty na průmyslovce v Malešicích otřásla v zimě Českem. Ředitel školy byl odvolán, dva žáci byli potrestáni vyloučením. Jednomu se ale ze školy nechce. A nejspíš v klidu dokončí ročník. Trest se tak mine účinkem.

Za dlouhodobé týrání profesorky Ludmily W. (†55), ta později zemřela, padly, i když po dlouhé době, tresty. Byl odvolán ředitel František Bártl, dva hlavní aktéři byli potrestáni vyloučením.

První z nich trest přijal a školu opustil, druhému se nechce. Rodiče tyrana využili posledního dne zákonné lhůty a odvolali se.Jsme připraveni právníkovi rodiny poskytnout veškeré podklady, na základě kterých jsme o vyloučení rozhodli,“ řekl Blesku dočasný ředitel školy Václav Jahoda.

 

Údajně je možné, že rodiče se průtahy snaží o to, aby jejich povedený syn normálně ukončil tento školní rok a do nové školy nastoupil od září. Smysl trestu se tak mine účinkem. „Ano, je to možné,“ připustil Jahoda. „Nicméně jsme v takovém případě bezmocní. Zákonné lhůty musíme respektovat.“

Aféru odhalil Blesk

Aféra se provalila letos v únoru a postaral se o to Blesk. Ten jako první zveřejnil otřesnou šikanu, kterou ničili tři studenti průmyslovky svou profesorku. A to od začátku školního roku. Žena později onemocněla a zemřela. Jak se zjistilo, vedení školy o šikaně vědělo, ale nezasáhlo. Situaci začalo řešit, ale velice zdlouhavě až ve chvíli, kdy celá špína vyplula na povrch. Nakonec musel z postu ředitele odejít František Bártl.

oliiiii3 ( 26. června 2016 17:43 )

Mají ho chytit za *** a vyrazit s nim dveře, co s parchantem jiného. To si neumej poradit.

mirkazam ( 20. května 2016 10:47 )

monokl.... ... a dostat parádní nakládačku,ony by ho podobné choutky rázem přešly.

salto ( 20. května 2016 10:10 )

Je to tak. Morální devastace společnosti dosahuje obludných rozměrů.

vialli ( 20. května 2016 06:55 )

Žít podle práva je sice beze sporu správné a výhodné, ovšem všechno je s ním na dlouhé lokty a s nejistým výsledkem. Pak se právní chytračení může stát brzdou pokroku a i dobrá věc značně oddálena nebo prodražena. Nemyslím si však, že by mělo být právo odstraněno nebo obcházeno, ale určitě by mělo být více přizpůsobeno potřebám života. Mám na mysli například znemožnění či oddalování a prodražování veřejně prospěšných staveb,v jejichž destrukci si ekoteroristé přímo libují.

reiner ( 20. května 2016 06:03 )

Doufám, že až nastoupí do nové školy, tak se jeho pověst potáhne s ním a pěkně si ho jak kantoři, tak ostatní pohlídají. Stejně by mu měl někdo pěkně srovnat fazonu, zmetkovi. Co to asi musí být za familii

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání