Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zvrat ve vyšetřování smrti čtyř lidí na D5: Obvinili i druhého řidiče

Autor: ČTK ljš - 
18. května 2016
18:03

Policie obvinila řidiče rumunského osobního auta, v němž na konci března na dálnici D5 u Plzně zemřeli čtyři lidé a další tři se zranili. Do auta zezadu narazil rumunský kamion. Jeho jednatřicetiletého řidiče policie obvinila ještě v březnu a soud ho poslal do vazby. Za usmrcení z nedbalosti mu hrozí až šest let vězení. 

Podle iDnes.cz zřejmě nese na nehodě vinu i řidič osobního auta. Nasvědčuje tomu mimo jiné výpověď řidiče kamionu, který řekl, že osobní auto na dálnici zastavilo. "Podle své verze se řidič kamionu snažil stojící automobil objet zleva, ale v té chvíli už ho předjíždělo jiné auto a kromě brzdění tak prý nemohl nic dělat," uvedl iDnes.cz. Policie se k případu nevyjádřila, mluvčí dnes ani nekomentoval, zda byl obviněn i druhý řidič.

Nehoda se stala 29. března před 9:00 na 80. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov u sjezdu na Litice a Klatovy, dva kilometry za tunelem Valík. Kamion zezadu narazil do auta Volkswagen Sharan. Na místě v něm zemřeli čtyři muži ve věku 55, 49, 42 a 51 let. Devětačtyřicetiletý řidič a další dva spolucestující utrpěli těžká zranění. Řidič nákladního vozidla MAN s návěsem se při nehodě nezranil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání