Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znásilnění na základní škole: Chlapec zneužíval spolužáka na záchodech

Žák základní školy na Královéhradecku znásilňoval na záchodech spolužáka. (ilustrační foto)
Žák základní školy na Královéhradecku znásilňoval na záchodech spolužáka. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
18. května 2016
09:38

Zcela šokující případ projednával v posledních dnech soud v Hradci Králové. Na podzim roku 2014 měl na místní základní škole totiž jeden ze žáků znásilňovat svého spolužáka! Soud ho už jako mladistvého za to poslal na 2,5 roku do vězení, ovšem s tříletou zkušební dobou.

Obžalovaný vinu odmítl a u soudu nevypovídal. Poškozený chlapec, který je o pět let mladší, ovšem vše popsal. Spolužák ho v kabinkách na záchodech zneužíval i několikrát denně.

Nevolal jsem o pomoc, protože mi vyhrožoval a já jsem se bál. Říkal, že mě zmlátí. Proto jsem si to nechal líbit,“ řekl chlapec podle serveru Novinky.cz. Nakonec se svěřil dvěma spolužačkám. Jedna z nich se doma svěřila rodičům a na jejich radu i učitelce.

„On i ve třídě přes oblečení osahával další děti a někomu měl ukazovat přirození,“ vypověděla o násilníkovi.

Oba chlapci se podrobili znaleckému zkoumání – ve výpovědi oběti byly totiž rozpory. Intelekt poškozeného je výrazně podprůměrný.Je snadno ovlivnitelný. Nepřesnosti v detailech jsou jasně vinou jeho intelektuální úrovně,“ uvedl u soudu znalec z oboru psychologie a pedopsychologie. Dodal také, že kdyby chlapec lhal, bylo by to snadno rozpoznatelné.

I násilníkův intelekt je v podprůměrném pásmu. „Dokáže vzbudit dobrý dojem a manipulovat druhými. Je přecitlivělý na kritiku své osoby a je sebestředný. Agrese je u něho způsobem řešení sporu,“ prohlásila psycholožka Lenka Čermáková.

Psychologové u něj nezjistili žádnou sexuální deviaci. Soud nyní už mladistvého chlapce odsoudil ke 2,5 letům s tříletou zkušební dobou. Podle psychologů bude mít ovšem problémy s resocializací.

suov ( 27. ledna 2017 10:27 )

Co to jsou za *** kteří už v tak nízkém věku znásilňuji mladší, tady je vidět že ten zákon aby to dělal chlap s chlapem je kravina první třídy, a ty kteří to povoluji by měli jít do kriminálu,,,

Lukas_Holub ( 7. září 2016 19:40 )

Dobrý den, u dětí je šikana bohužel rozšířeným jevem. Důležitá je oblast prevence. Přečtěte si zde zajímavé tipy, jak k prevenci šikany přistupovat. Je důležité, aby rodiče věděli co dítěti poradit a jak na šikanu reagovat. Každé dítě by se mělo naučit se proti šikaně bránit. http://www.ewto.cz/prevence-sikany-a-nasili-mezi-detmi-a-mladistvymi.html Přeji hezký den, Lukáš Holub, lektor sebeobrany Wing Tsun

krdassaneda ( 18. května 2016 13:22 )

rego_senior ( 18. května 2016 12:07 )

1pravda1 ( 18. května 2016 12:07 )

Že by inkluze? Oba intelekt podprůměrný!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání