Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve Stříbře hořel sklad obložení do aut, škody jsou ve statisících

Autor: ČTK ljš - 
17. května 2016
08:11

Zhruba 30 hasičů likvidovalo v noci na dnešek požár skladu vnitřního obložení do automobilů ve Stříbře. Nikdo nebyl zraněn, škody budou ve statisících korunách. Příčina požáru zatím není známá.

„Vyhořely celé skladovací prostory. Šlo o materiál, z něhož se vyrábí čalounění do aut. Oheň vznikl před 22:00, na místě zasahovalo sedm jednotek," řekl velicí důstojník hasičů Zbyšek Zuber. Zaměstnanci provozy opustili před příjezdem hasičů.

Podle krajské policejní mluvčí Dagmar Brožové byl zasažen sklad německé firmy Ideal Automotive, v němž byly uskladněné textilie a polystyren. „Škoda na budově je zhruba půl milionu korun, škoda na zboží bude teprve vyčíslená," řekla. Na místo dnes dopoledne po vychladnutí objektu dorazí vyšetřovatelé, kteří budou zjišťovat příčiny požáru.

„Oheň pořád hlídá jedna jednotka," dodal Zuber. Kouř zasáhl ještě vedlejší halu, kde se skladovaly lahvičky na léky. Majitele firmy se ale zatím hasičům nepodařilo sehnat, a tak hasiči škodu zatím neodhadli. Částečně tam chytly i palety, dodal.

„Požár pravděpodobně vznikl v prostoru nakládky a vykládky u centrálního skladu, ve kterém byly uskladněny gitterboxy (speciální typy přepravních palet)," uvedli hasiči. Vyhořelý objekt je na okraji Stříbra v areálu, kde dříve sídlily firmy Siemens a Alcoa Fujikura. Má půdorys 20 krát 20 metrů. Sousední kanceláře logistiky a další sklad se hasičům podařilo odříznout; prohořela tam část střechy a popraskaly okenní tabule.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání