Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda krále podsvětí Běly: Přísně utajení svědci udali další zabijáky. Skrývají se v cizině

Autor: ljš - 
16. května 2016
11:01

Zabíjeli před 20 lety, spravedlnost jim je ale v patách. Policie již zatkla dva podezřelé v případu vraždy romského krále podsvětí Antonína Běly, kterého rozstřílelo ozbrojené komando se samopaly v roce 1996 přímo před jeho domem. Další se údajně skrývají v zahraničí.

Podle zdroje deníku Právo se policistům podařilo získat několik nových svědků, z nichž někteří vypovídali v režimu utajení. Zřejmě z důvodu zajištění jejich bezpečnosti. Policisté tak díky jejich svědectvím znají jména všech osob, které v osudný den byly na místě činu.

Zatkli zatím dva podezřelé – bývalého Bělova bodyguarda Pavla Šrytra (52) a o rok mladšího Jána Kaca. Oba spolu v minulosti pracovali v jednotce rychlého nasazení URNA. Další žijí podle zdroje deníku v zahraničí, spravedlnosti přesto utéct nemusí, i když od vraždy již uplynulo dvacet let. Protože se skrývají, promlčecí lhůta se na ně nevztahuje.

Pět ozbrojenců si mělo jít do Bělova domu najisto pro peníze. „Motivem té akce byla skutečně krádež peněz v řádu milionů korun,“ potvrdil dozorový státní zástupce Tomáš Milec. Podle Práva mělo přitom jít o více než 12 milionů. Na odchodu se pak na dvorku potkali s Bělou, kterého rozstříleli 33 ranami, z nichž jedna ho trefila do hlavy. Otázkou zůstává, zda jeho vražda byla předem plánovaná, nebo je mafiánský boss jen překvapil.

Od počátku se spekuluje o tom, že si vraždu objednal kmotr František Mrázek. U něj totiž Pavel Šrytr začal pracovat poté, co ho Běla kvůli zradě vyhodil. Podle deníku jsou policisté přesvědčení, že bývalý bodyguard na místě činu byl, zřejmě ale na svého exšéfa nestřílel. Šrytr i Kaco ale vše popírají a tvrdí, že v době vraždy byli společně na Slovensku.

prycsnima ( 16. května 2016 13:32 )

 A dyg je to perfect dyž se ti hovada medzi sebou odkráglujou.aspoň je nemusej soudit.přinde to lacinějš.

zidoniusek ( 16. května 2016 12:27 )

Tady nejde o to,že zabili morgoše. Jde o to,kde se u něho vzaly miliony!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání