Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka zemřelého piráta žaluje soudce: Upil se kvůli jeho rozsudku, tvrdí

Autor: Jiří Nováček - 
15. května 2016
20:40

Sestřelil dodávku a dostal za to 15,5 roku vězení. I když pak soud pirátovi silnic Martinu Novákovi rozsudek o devět let snížil, muže trest zlomil a před nástupem do vězení se upil k smrti. Jeho rodiče teď žalují soudce, který vynesl šokující verdikt.

„Chci očistit synovu památku. Byl hrozně citlivý. Poslední půlrok nežil, jen hrozně trpěl. Zabila ho česká justice,“ řekla Blesku zdrcená paní Nováková.

Jejímu chlapci přitom nic nepomohlo, že zcela neadekvátní výši trestu odmítl i Vrchní soud, který verdikt snížil na šest let vězení. Z Martina Nováka se po listopadovém vynesení rozsudku stala troska. Přestal vycházet ven a pomalu se upíjel. Nad vodou ho chvíli držela přítelkyně. Podle jeho právníka Oldřicha Nováka (60) ale začaly chodit automechanikovi výhružné esemesky. „Prý se na něj v base těší, že ho znásilní a že ho na Mírově zbije Kajínek,“ citoval advokát.

A právník si ostře přisadil i směrem k soudci. Vyčítá mu, že aktivisticky sám překvalifikoval Novákovo provinění z ublížení na zdraví na pokus o plánovanou šestinásobnou vraždu. „Ten šofér přece vůbec nemohl vědět, že se kdy s nějakou dodávkou na silnici při nešťastné a banální kolizi vůbec potká,“ namítá. Blesku pak řekl, že soud vůbec nepřihlížel třeba ke skutečnosti, že jeho klient byl těžkým epileptikem.

Kdyby přitom Martin Novák tlak ještě pár týdnů vydržel, mohl pravděpodobně žít. Advokát Ševčík už měl totiž sepsáno dovolání k Nejvyššímu soudu. „Věřil jsem, že uspějeme. Jenže o Velikonocích pan Novák doma upadl, začal chrlit krev. Převezli jej ke svaté Anně. Byl totálně zubožený a v umělém spánku tam lékařům zemřel pod rukama,“ řekl. Teď už nad kauzou piráta silnic nemá pozemská spravedlnost žádnou moc.

Novák v srpnu 2013 po hádce s přítelkyní vytlačil svým jaguárem vzteky dodávku s šesti lidmi na svodidla. Dva lidé uvnitř se zranili. Krajský soud ho pak za to šokujícím rozsudkem poslal na 15,5 roku do vězení za pokus o šestinásobnou vraždu.

Video V Brně vytlačil dodávku ze silnice: Za pokus o vraždu dostal 15,5 roku! - Policie ČR
Video se připravuje ...



zednik ( 16. května 2016 10:46 )

 Nová doba. Nespravedlivě odsouzených jsou přeci plné věznice. Tak si všichni můžou podat stížnost na soudce. Jinak co dělala ta matka pro jeho výchovu a proto, aby její syn poté nechlastal, když ho zřejmě poprvé v životě stihl nějaký trest za jeho chování? Nebo ,to mu nařídil taky ten soudce?

lojzo ( 16. května 2016 09:02 )

Každá smrt bolí,obzvlášť je li to rodinný příslušník!Ovšem paní Nováková si ve svém hoři neuvědomila,že její syn byl potencionální vrah!Záběry které proběhly v TV jsou dokladem toho,že jejich synáček byl pěkný zmetek a že ON byl zneuctěn jeho dívkou,vyléval si zlost a svoji neschopnost na nevinných lidech!Po rozsudku soudu,který pro vraha byl dost malý si uvědomil co vůbec provedl,ozvalo se v něm něco jako svědomí a stále mu připomínalo:Vole,debile,vrahu a ON to psychicky neunesl a začal nadměrně pít!Tím si sám rozhodl o svém trestu a odešel ze světa,neboť by se v něm po celý život stále ozýval stejný hlas a ve dne v noci by mu říkal:VRAHU!Takže by se tato matka měla odprostit od nějaké žaloby na soudce,ten jenom vyřkl takový trest,který byl dost mírný k trestnému činu jejich syna!Ublíží jenom sama sobě,neboť syn spáchal trestný čin,ne soudce!Zřejmě by si měla přečíst reakci zde píšících občanů a zjistila by kdo má pravdu!A jejich právník který obhajoval potencionálního vraha,by měl být zbaven svého titulu a měla by mu být zakázána činnost v justici,neboť jestliže ON řekl že soud měl vzít v potaz,že Novotný byl silný EPILEPTIK,jenom dokazuje,že byl porušen zákon buď od lékaře nebo vědomě sám zamlčoval svůj handikep a řídil dokonce automobil!

salto ( 16. května 2016 08:57 )

Teď je nad slunce jasné, po kom ten chlapec byl takové hovado

montevideo ( 16. května 2016 08:50 )

Ten by se uchlastal bez ohledu na rozsudek .

montevideo ( 16. května 2016 08:33 )

On byl tak citlivý, že i k soudu přišel "na šrot". Chudák . Být tou maminkou, zažaluji i výrobce lihovin .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání