Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Syn zavražděného podnikatele z Horusic se nevzdává: Tátu zabili lidi z Východu

13. května 2016
14:07

Možná šlo o peníze, možná o pomstu. Jisté je jen to, že maskovaní vrazi, kteří v Horusicích přepadli rodinnou firmu na výrobu součástek do historických motocyklů, měli vše dobře naplánované. Martin Hadrávek skončil s těžkým poraněním v nemocnici a útočníci, kteří zavraždili jeho otce a strýce, stále unikají. Přesto se nevzdává a dál bojuje za podnik, který byl, jak říká, „tátův život“.

Týden na jednotce intenzivní péče, týden v nemocnici, další týden doma. Komplikace po těžkém zranění Martinu Hadrávkovi způsobovaly, že nedokázal číst, měl problémy s prostorovým viděním a výpadky paměti. Usoudil, že nejlepší lék bude dál budovat sen jeho otce. Po třech týdnech se tedy znovu vrhl naplno do práce. „Nešlo se na to vykašlat – byli tu zaměstnanci, kteří chtěli práci, a zákazníci chtěli zase výfuky. A něčím se živit musíme, tak proč od toho utíkat, když je to zajeté,“ řekl pro server iDnes.cz.

Firma se tak stala hlavním životním motorem Martina Hadrávka. Ještě za života otce plánovali její rozšíření a nyní snad konečně uzrál ten pravý čas. „Ve Veselí jsme před lety s tátou koupili starší průmyslový objekt, který teď přestavujeme, a snad se i ještě letos přestěhujeme. Docela se na to těším,“ uvedl v rozhovoru.

Útočili lidé z Východu

Že by se útok opakoval, se nebojí. Všichni totiž ví, že je vykradli. „Kdo by si teď k nám pro co chodil?“ říká. Hadrávek přemýšlel i o vypsání odměny na dopadení vrahů. „Jsem ale přesvědčený, že za tím jsou lidé z Východu – Ruska, nebo Ukrajiny. Takže by to podle mě nemělo žádný význam,“ uzavřel vyprávění.

Policisté již vyslechli stovky svědků. Stále ale hledají kohokoli, kdo osudný den 16. září projížděl Horusicemi a viděl cokoli podezřelého, případně měl zapnutou autokameru. Zejména se může jednat o hokejové fanoušky, kteří jeli ze zápasu Českých Budějovic směrem na Tábor. Máte-li jakékoli informace k případu, kontaktujte policii přes linku 158.

Velemak ( 13. května 2016 15:05 )

Určitě byli z Ruska!!!! Komediant, co si hraje na ministra, by měl jasno!!!!! ))))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání