Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Janouškovi se nechce zpět za mříže. Po operaci hlavy prý ještě není v pořádku

Autor: zst - 
9. května 2016
16:10

Na svobodě je lobbista Roman Janoušek už od února, ani začátkem května se ale zpátky do vězení vrátit nechce. Po plánované operaci hlavy údajně není v pořádku. Odborná komise teď posoudí, zda se o něj už dokážou ve věznici postarat, nebo bude skutečně muset zůstat v nemocnici. Upozornil na to Český rozhlas.

Roman Janoušek, který v březnu 2012 srazil autem 51letou ženu, požádal o přerušení svého trestu. Ve věznici si má odpykat 4,5 roku za těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Řídil totiž opilý. I když od nehody odjel a policisté mu tak dali „dýchnout“ až později, naměřili mu 2,2 promile alkoholu v dechu.

Na odškodném musel Janoušek zraněné ženě vyplatit 900 tisíc korun, u soudu pak dostal nejprve tříletý trest s pěti roky bez řidičského průkazu. Vrchní soud mu ale trest zpřísnil na 4,5 roku. Řídit nebude Janoušek 7 let.

Na svobodě je Janoušek od února, za sebou tak má 15 měsíců. Vězení opustil kvůli plánované operaci hlavy, která se neobešla bez komplikací. Janoušek prý začal krvácet do mozku. V březnu se tak dočkal dvouměsíčního odkladu svého návratu do cely. Teď chce další prodloužení své „svobody“.

„Lékařské zprávy byly doručeny vazební věznici minulý týden, v průběhu tohoto týdne odborná lékařská komise rozhodne a své vyjádření odešle krajskému soudu. Ten následně bude rozhodovat o případném pokračování přerušení výkonu trestu odsouzeného,“ řekla mluvčí brněnské vazební věznice Dana Krejčířová. Komise tak určí, zda je věznice schopna se o Janouška-pacienta postarat, nebo bude muset zůstat v nemocnici.

mika ( 10. května 2016 13:24 )

Jako ironie dobrý!

mika ( 10. května 2016 13:22 )

jo jo jo. plně souhlasím...

mika ( 10. května 2016 13:19 )

si myslí asi,že když má peníze,že mu vše projde. Ten si nechá i do hlavy vrtat,jen aby se vyhnul base. Toto ale český národ bedlivě sleduje....to jestli si to odsedí.

salto ( 10. května 2016 09:51 )

Jasně, jen víc takových Janoušků, Koženejch, Krejčířů atd., atd., atd. ...

joudajoudovy ( 10. května 2016 09:31 )

mate recht! janousek ma v drzeni mrazkovy seznamy, vcetne sve aktualizace. pak musime spolehat na boj mafianskych bossu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání