Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brutální msta expartnera v Chomutově: Ke znetvoření žíravinou se inspiroval v televizi

Autor: Helena Lacinová, raj, shp - 
7. května 2016
05:00

K děsivému útoku našel nejspíš inspiraci v televizi! V ní Ukrajinec A. K. (45) viděl dřívější útoky žíravinou, které se staly v Česku, a rozhodl se je napodobit. Ve čtvrtek navečer v Chomutově v Bezručově ulici chrstl žíravinu na svoji expartnerku Nikolu K. (21). Neunesl totiž rozchod.

„Agresor byl obviněn z pokusu o těžkou újmu na zdraví a hrozí mu až 10 let pobytu za mřížemi,“ řekla Blesku policejní mluvčí Marie Pivková. Kriminalisté včera odpoledne podali návrh na jeho vzetí do vazby.

K dramatické události došlo předevčírem kolem 17. hodiny. Útočník si na ženu, s níž dříve žil, počkal před domem. Když přišla, začali se hádat. Pak do ženy několikrát strčil a nakonec na ni chrstl žíravinu. Mířil na horní polovinu těla. Je jen velké štěstí, že žíravina nezasáhla oči ani tříleté dítě, které s ní má.

„Žena je mimo ohrožení života,“ dodala včera Marie Pivková. Poleptanou ženu transportoval vrtulník do krajské Masarykovy nemocnice a muže policisté zadrželi. Popálená je na 10 %.

„Koukal jsem na to z balkonu. Viděl jsem, jak ho v poutech odváděli,“ řekl včera penzista z domu. Děvčátka se ujali prarodiče Nikoly K., kteří bydlí ve stejném domě. Dědeček řekl Blesku: „Zatím nevíme, co bude dál, čekáme, co nám řekne policie.“ Policisté zajistili jeden z hlavních důkazů, a to poleptaný oděv zraněné. Žíravinou se poleptali i policisté, když útočníka vedli.

Inspiroval se v televizi?

Blesk hovořil s několika obyvateli domu. Na adresu útočníka přitom nepadla jediná pozitivní věta.

„Často se hádali. Už asi měsíc jsem ho tady neviděla, až teď.“

„Myslím, že v bytě měla nastěhovaného už jiného chlapa. Takového černovlasého. A ten Ukrajinec strašně žárlil. Hádali se i o dítě, protože mu ho nechtěla půjčovat.“

„Viděl jsem ho tady ležet před jejími dveřmi. Nevím, zda byl opilý nebo zfetovaný.“

„Inspiroval se prý z televize. Hrozný, jak musí ta holka trpět.“

Útok v Plzni: Žena přežila, ale oslepla

Výjimečný trest, 23 let vězení, vyfasoval u soudu v Plzni taxikář Jan Dubský (39). Za mříže půjde za to, že bývalou přítelkyni Martinu P. (27) polil kyselinou. Ta přežila, ale je zohyzděná. Na Martinu zaútočil v listopadu 2013 na sídlišti v Lobzích. Když nastupovala na ulici do auta, chrstl jí do obličeje 33% kyselinu sírovou. Žena přežila, ale oslepla. Má také poleptaný obličej, nohy, krk, ruce a zažívací ústrojí. Žíravinu totiž vdechla.

Útok v Plzni: Blesk 20. 11. 2015 Útok v Plzni: Blesk 20. 11. 2015 | archiv Blesku

Útok v Praze: Poleptal a pak se oběsil

Milan Balamuta (†49) v srpnu 2014 poleptal svoji expřítelkyni Renatu N. (53) kyselinou. Ta měla zasažené oči, oční víčka, zničený sluch, má psychické problémy. Nakonec vzal spravedlnost do vlastních rukou. „Oběsil se v pankrácké věznici na obvazu. Když ho bachaři našli, byl už mrtvý,“ popsal tehdy zdroj Blesku. Sebevrah napsal i dopis na rozloučenou.

Útok v Praze: Blesk 27. 8. 2014 Útok v Praze: Blesk 27. 8. 2014 | archiv Blesku

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání