Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matku s dvouletou dcerou poleptal žíravinou: Muž zaútočil kvůli rozchodu

Autor: Helena Lacinová - 
6. května 2016
15:26

Šílený útok zhrzeného muže (45), který ve čtvrtek před domem v Bezručově ulici chrstl žíravinu na svoji expartnerku má ještě hororovější rozměr. Žena (21) měla kousek od sebe kočárek s dvouletou společnou dcerkou! Důvod? Muž neunesl rozchod.

„Byl obviněn z pokusu o těžkou újmu na zdraví a hrozí mu až deset let pobytu za mřížemi,“ řekla včera policejní mluvčí Marie Pivková. Kriminalisté odpoledne podali návrh na vzetí do vazby cizince.

K dramatické události došlo předevčírem kolem sedmnácté hodiny, kdy muž ukrajinské národnosti na ženu, s níž dříve žil, čekal před domem. Začali se hádat, pak do ní několikrát strčil a nakonec na ni chrstl jakousi žíravinu. Cílil na horní polovinu těla. Naštěstí nezasáhl oči. „Žena je mimo ohrožení života,“ dodala Pivková.

Poleptanou ženu transportoval vrtulník do krajské Masarykovy nemocnice a muže policisté chvíli po činu zadrželi. „Koukal jsem na to z balkonu. Viděl jsem, jak ho v poutech vyváděli z chodby,“ řekl penzista z domu. Děvčátka se ujali prarodiče, kteří bydlí v domě. Blesku včera neotevřeli, i když byli nejspíš doma.

Policisté zajistili jeden z hlavních důkazů, a to poleptaný oděv zraněné, který pošlou ho na expertizu, a prohledávali okolí činu, zda tam muž nezanechal další stopy. Na svoji bývalku tam dlouho čekal.

Co říkají lidé v domě?

Na adresu bývalého druha nepadla ani jedna pozitivní věc. „Viděl jsem ho tady ležet před jejími dveřmi. Nevím, zda byl opilý nebo zfetovaný,“ řekl jeden ze sousedů. Další žena dodala, že se dvojice velmi často hádala.

Podle jedné ze sousedek si dívka zřejmě našla nového partnera. „Myslím, že v bytě měla nastěhovaného takového černovlasého chlapa. A ten Ukrajinec strašně žárlil. Hádali se i o dítě, protože mu ho nechtěla půjčovat,“ řekla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání