Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žárlivec z Prahy přidělal manželce k volantu bombu. Výbuch přežila zázrakem

Autor: ljš - 
4. května 2016
09:50

Žádné mafiánské vyřizování účtů, ale pouhá žárlivost stála za loňským výbuchem v autě v Horních Měcholupech. Muž vietnamské národnosti se takto rozhodl zabít svou manželkou. Tu výbuch velmi vážně zranil, boj o její život ale lékaři vyhráli.

Podle deníku Právo plánoval Vietnamec vraždu dlouho dopředu. Mechanismus vyrobil týden před útokem. Jednalo se o obdélníkovou krabičku obsahující asi půl kila černého prachu z nábojů, které přechovával doma. Pro větší účinek do ní amatérský pyrotechnik přidal ještě kovové součástky.

Bombu pak uložil pod sedačku auta, které používala jeho žena, a sám s ním dokonce jezdil. Den před vraždou bombu připevnil k volantu a připojil k zapalování a spínači brzdových světel. Když ráno manželka nastartovala a sešlápla brzdu, bomba explodovala.

Žena utrpěla vážné popáleniny očí, dýchacích cest a nohou a také řadu tržných ran od kovových součástek. V ohrožení života byla převezena do nemocnice, kde jí lékaři zachránili život.

Muž se podle informací deníku k činu přiznal, ale popírá, že by chtěl manželku zabít. Podle něj ji měl výbuch jen postrašit. Jeho sílu ale ilustruje skutečnost, že střepy a části auta byly rozmetány až do vzdálenosti 30 metrů od vozidla.

jentakjen.voght ( 4. května 2016 11:49 )

Vietnamskej Kramný

Elion ( 4. května 2016 10:25 )

ŠKODA.. Jen ať se opičky mezi sebou vymlátěj..Je jich tu jak na.ráno !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání