Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti psíkovi nastříkaly kyselinu do očí: Mladá majitelka se zhroutila!

Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem
Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem  (Autor: Facebook)
3. května 2016
18:02

Šílený případ z Blanska jako by neměl konce – v pátek zde tři nezletilí chlapci nastříkali nebohému pejskovi do očí kyselinu a několikrát ho praštili klackem do hlavy. Pejsek si následky ponese do konce života. I jeho majitelka na tom není moc dobře – po útoku se psychicky zhroutila!

Jak může být někdo tak krutý? Tak se nyní ptá asi celá republika. Tři asi třináctiletí kluci si k sobě v Blansku nalákali dvouletého krysaříka Filutu, kterého zrovna venčili na dlouhém vodítku dva kamarádi majitelky. Tvářili se, že chtějí psíka pohladit a pohrát si s ním. Najednou mu ale do očí nastříkali kyselinu, patrně Savo, a ještě ho několikrát praštili klackem, až mu praskla lebka!

Ačkoliv psík ihned podstoupil vyšetření a operaci, prognóza je nejistá. V jednom oku mu zůstane patrně jen částečná schopnost vidět, na druhé bude s největší pravděpodobností zcela slepý. Po útoků malých gaunerů měl navíc ještě otok mozku.

A ani jinak na tom není příliš dobře. „Filutka bohužel doplatil na svou přátelskou, bezproblémovou povahu. Jak na tom bude psychicky, se můžeme pouze domnívat,“ uvedla chovatelka, od níž psík pochází.

Ani jeho majitelka na tom psychicky není zrovna nejlépe. „Dva dny jsem z toho nespala, probrečela jsem noci a musím brát nějaké léky, abych vůbec zvládla tuhle psychickou zátěž,“ řekla reportérovi TV Nova.

Ona i chovatelka jsou připraveny na pachatele podat trestní oznámení. Pokud jsou útočníci ale skutečně nezletilí, trest je nečeká. Popotahováni budou maximálně jejich rodiče.

y1xcvbnm ( 10. května 2016 18:16 )

zajímalo by mě jak pokročilo pátrání po těch třech spratcích co ublížili tomu malému pejskovi, nějak se poch voda zavřela.

norma64 ( 4. května 2016 20:19 )

 Karle jsi psychologický debil, kterému by ty hygieny měli nalít samo do křtanu ...

cipisek254 ( 4. května 2016 11:26 )

zdanekk: Přesně tak!

krdassaneda ( 4. května 2016 10:19 )

krdassaneda ( 4. května 2016 09:35 )

Přelož mi ty hvězdičky do češtiny, dementíku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání