Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plzeňská policie má nového ředitele, dříve bojoval proti mafiánům

Michal Krejbich, nový ředitel plzeňské policie.
Michal Krejbich, nový ředitel plzeňské policie.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
3. května 2016
15:19

Novým ředitelem Městského ředitelství policie v Plzni se od 1. května stal plukovník Michal Krejbich. Do funkce ho jmenoval krajský policejní ředitel Pavel Krákora, který předtím městské policejní ředitelství více než pět let vedl. Krejbich je u policie od roku 1997.

Krejbich po absolvování policejní akademie začínal jako řadový policista na městském ředitelství v Plzni, od roku 2001 byl na tehdejším Městském úřadu vyšetřování Plzeň. Od roku 2006 pracoval na vedoucích pozicích kriminální policie a vyšetřování v Plzni. V roce 2009 přešel na Útvar pro odhalování organizovaného zločinu a o dva roky později se vrátil na městské ředitelství policie na post vedoucího odboru služby kriminální policie a vyšetřování.

Změny na postech policejních ředitelů v Plzni odstartoval loni odchod dlouholetého krajského ředitele Jaromíra Knížete. Policejní prezident ho od 1. prosince jmenoval krajským ředitelem v Ústí nad Labem, na jeho místo v čele policie v Plzeňském kraji jmenoval na začátku dubna Krákoru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání