Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem

Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem
Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem  (Autor: Facebook)
2. května 2016
19:00

Zcela nepochopitelného činu se dopustili tři nezletilí chlapci ve věku kolem třinácti let v Blansku. Nic netušícího krysaříka k sobě přilákali se záminkou, že si chtějí psíka pohladit. Pak mu do oči chrstli savo a po hlavě ho praštili klackem. Pejsek je po operaci a trpí velkými bolestmi. Je to ale velký bojovník!

Šokující chování ze strany dětí se odehrálo v pátek v Blansku. „Pejska venčila moje kamarádka a kamarád. Nebyl puštěný na volno, ale byl na čtyřmetrovém vodítku. Trojice kluků si s ním chtěla hrát a hladit ho. Mohlo jim být tak dvanáct, třináct let. Pak mu zničehonic stříkli do očí nějakou žíravinu. Na veterině mi řekli, že to asi bylo savo. Udeřili ho ještě do hlavy klackem, co si přinesli. Má poleptané jedno oko a uši. O druhé oko zřejmě přijde a může mít poraněný také mozek," řekla majitelka pejska serveru Deník.cz.

Dvouletý krysařík Filuta se ještě v pátek podrobil operaci, ale ani dnes není zcela jisté, jak na tom dál bude. "Má otok mozku, je poleptaný v uších, očích na čumáčku, má velké bolesti... ale také neuvěřitelnou vůli žít. Prvních 48 hodin po operaci bylo kritických a nyní je stabilizovaný. Vyhráno ovšem ještě zdaleka nemá. Jeho léčba bude dlouhá, náročná s nejistým výsledkem," uvedla chovatelka, z jejíž stanice Filuta pochází.

Jak majitelka psíka, tak i chovatelka jsou rozhodnuty podat na pachatele trestní oznámení, nezletilým útočníkům ale trest nehrozí. "Bude to jak se říká 'běh na dlouhou trať', ale nehodláme jej jen tak vzdát, jenom proto, že se jedná 'pouze o psa'," dodala chovatelka.

MiroslavCh ( 26. dubna 2020 21:52 )

Toto je především výchovou jejich rodičů. Zavřel bych je do klece 1x1m a nechal na ně pomalu kapat savo ať si užijí a vyndal bych je rovnou do futralu. Kam to spěje dnešní doba, když 8 lete dítě se vás na ulici zeptá na cigaretu ? A o tomhle pripadu vůbec nemluvím. Je to humus a chce se mi z toho zvracet. Ty parchanti neumí ani zdravit a lejou na někoho savo. Eliminovat !!!!!!!!

Dominicka ( 13. července 2016 11:26 )

 Dúfam, že tie deti su uz mŕtve ...

aratinga ( 2. května 2016 21:19 )

klafundo ty demente všechny zvířata mají mozek a cit na rozdíl od tebe a přeju ti aby ti roztrhal *** nějaký pitbul!!!

aratinga ( 2. května 2016 21:13 )

Těm hajzlům udělat to samé a rodiče pohnat k soudu a tobě klafundo ty zasrane polít louhem!!!!

subrosa1976 ( 2. května 2016 21:13 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání