Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrtelná nehoda na přejezdu: U Mnichova Hradiště vjelo auto pod vlak, řidič na místě zemřel

Autor: ČTK - 
1. května 2016
12:18

Na nechráněném železničním přejezdu u obce Březina-Honsob u Mnichova Hradiště dnes časně ráno zahynul řidič osobního auta. Nepřežil srážku s nákladním vlakem. Doprava na trati byla na tři hodiny přerušena. ČTK to řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

„Událost jsme přijali ve 2:13 hodin, jednalo se o střet osobního vozidla a nákladního vlaku na nechráněném železničním přejezdu,“ uvedl Svoboda. Sedmapadesátiletý řidič svým zraněním na místě podlehl.

„Na místo se dostavila manželka zemřelé osoby, takže jí byla poskytnuta posttraumatická péče,“ řekl mluvčí. Hasiči k zásahu museli použít jeřáb, provoz byl plně obnoven až v 5:15.

Příčinu dopravní nehody vyšetřuje policie. S největší pravděpodobnosti ji ale zavinil řidič auta, řekl ČTK policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Je to druhá smrtelná nehoda, která se o víkendu na Mladoboleslavsku stala. Na dálnici D10 mezi Kosmonosy a Mladou Boleslaví srazilo v noci na sobotu osobní auto chodce. Ten svým zraněním na místě podlehl. Okolnosti této nehody jsou rovněž předmětem policejního vyšetřování.

moiaza ( 1. května 2016 17:46 )

Já nevím, že někteří řidiči si stále myslí, že jejich vozidlo je silnější než vlak.

zdenekk-vegeta ( 1. května 2016 17:07 )

Dobré zprávu čtu ze všeho nejraději.

kuniksicht ( 1. května 2016 14:58 )

 temer ve 100% pripadu za tyhle strety mohou ridici vozidel..........pokud se za vjezdy do kolejiste pri spustenem vystraznem zarizeni, objizdeni zavor, nebudou zabavovat ridicaky na aspon 1 rok a po teto dobe znovu vyzadovat znovuudelani prezkouseni tak se nic nezmeni. jina situace je na prejezdech bez vystrazneho zarizeni......tam by melo platit, zastavit vozidlo ale hlavne vypnout radio a hlavne vytahnout sluchatka z usi v nekterych pripadech ridicu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání