Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič visel z autobusu přímo nad parovodem, prozradil svědek nehody u Kadaně

Autor: dce, uá, ČTK - 
30. dubna 2016
12:20

Děsivá nehoda se stala v pátek večer u Kadaně. Zraněno bylo 25 lidí, z toho sedm těžce. Velké štěstí měl zejména řidič, kterého před možnou smrtí zachránily bezpečnostní pásy!

Policie nehodu stále vyšetřuje, podle předběžných závěrů ale autobusákovi nedala přednost řidička osobního vozu. „Naše prvotní informace jsou takové, že osobní auto jedoucí z vedlejší silnice nedalo přednost autobusu, který jel po hlavní. Došlo ke střetu a autobus vyjel ze silnice a skončil na boku,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Autobus vjel přímo do potrubí parovodu, které v místě vede. Zraněno bylo 25 lidí ze 40, z toho 7 těžce! „Nikdo nebyl v ohrožení života,“ doplnila mluvčí. Velké štěstí měl hlavně řidič autobusu, který měl v době nehody asi tu nejhorší pozici.

Jeden ze svědků popsal, jak celá nehoda vypadala ve chvíli, kdy autobusu do cesty vjel bílý peugeot. „Proti jel v tu chvíli kamion, proto to strhl doprava a narazil do parovodu, ze kterého hned začala unikat horká pára. Měl velké štěstí, že byl připoutaný, zůstal totiž viset přímo nad poničeným potrubím,“ přiblížil hrůzné okamžiky.

Video Při nehodě autobusu u Kadaně je přes 20 zraněných, zasahovala i letecká záchranka. - Blesk - Ivo Brániš
Video se připravuje ...

On sám měl štěstí, ze zdemolovaného autobusu odešel po svých. Spolu s dalšími kolegy, kteří měli jen drobné oděrky, byl převezen do mostecké nemocnice. Všichni byli hned po ošetření propuštěni.

Osm lidí zůstává nadále v nemocnicích v Praze, Plzni, Ústí nad Labem, Karlových Varech a v Chomutově. Autobus skončil po srážce v horkovodu, který vážně poničil. Bez tepla a teplé vody je zhruba 5000 domácností v Klášterci nad Ohří. Škoda byla vyčíslena na dva miliony korun.

Video Těžká nehoda autobusu u Kadaně. Desítky zraněných a narušený parovod. - Blesk - Marcel Mihalik
Video se připravuje ...

„Díky rychlému řešení a intenzivním opravným pracím se daří zkracovat výhled obnovení dodávek tepla a teplé vody pro město Klášterec nad Ohří. Radiátory i teplá voda se obyvatelům budouc ohřívat již dnes, tedy v sobotu mezi 18.00 – 20.00 hodinou, tedy pokud nenastanou nějaké další technické problémy. Jsou poškozena všechna potrubí včetně odbočky do průmyslové zóny Vernéřov,“ uvedla mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání