Soud s Kevinem Dahlgrenem začne na konci května. „Je několik alternativ, jakým směrem se soudní líčení může ubírat, ideálním výsledkem pro klienta by byl zprošťující rozsudek, ale na tuto alternativu nelze spoléhat nebo v ni bezmezně věřit. Pokud bude uložen trest odnětí svobody, budeme se snažit, aby to nebylo doživotí,“ řekl advokát Richard Špíšek redaktorovi FTV Prima.

Zatím čeká Dahlgren ve vazbě. Volný čas vyplňuje čtením a telefonickou komunikací se svou rodinou. Právě tu jeho advokát zvažuje pozvat do České republiky, aby o Dahlgrenově osobnosti svědčila u soudu. On sám totiž tvrdí, že obžalovaný není zcela psychicky v pořádku. Znalecké posudku ale tvrdí opak, což pro Dahlgrena není dobrá zpráva.

Kromě toho, že je Dahlgren psychicky zdráv, proti němu hovoří i řada důkazů. „Důkazní materiál tam je. Ten nějakým způsobem nasvědčuje vině mého klienta. Na druhou stranu, já sám bych to označil jako řetězec nepřímých důkazů,“ dodal advokát.

Dahlgren v květnu 2013 postupně ubodal své čtyři české příbuzné. Pak odjel na letiště a nasedl do letadla směr Spojené státy. Zde ho už zadržela místní policie a posadila do do vazby. Teprve loni v srpnu byl opět vydán do Česka.

Fotogalerie
17 fotografií