Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vážná nehoda u Kadaně: Autobusem se vraceli muži z výletu, který dostali od firmy jako dárek

Autor: ČTK, kal, dce, mim, uá - 
30. dubna 2016
07:36

U Kadaně na Chomutovsku v pátek navečer havaroval autobus. Zraněno je 25 lidí, z toho šest osob těžce. Autobus narazil do parovodu, který prorazil, čímž se na 5000 domácností v nedalekém Klášterci nad Ohří ocitlo bez dodávek tepla a teplé vody. 

Nehoda se stala krátce před 19. hodinou v průmyslové zóně. Prorazil parovod a zůstal převrácený na bok. Na místě byli hasiči, kteří pomáhali pomáhali vyprostit lidi z autobusu. „Šlo o 36 mužů, zaměstnanců firmy,“ řekl Blesku na místě velitel zásahu Bronislav Bandas. Zaměstnanci porcelánky se vraceli z výletu do pivovaru v Chodové Plané na Tachovsku, který jim firma zorganizovala ke dni mužů.  

Video Při nehodě autobusu u Kadaně přes 20 zraněných, zasahovala i letecká záchranka - Blesk - Ivo Brániš
Video se připravuje ...

Na místě zasahovaly posádky záchranné služby z Ústeckého i Karlovarského kraje, zraněné transportovaly i tři vrtulníky. Silnice u elektrárny Prunéřov byla zavřená v obou směrech, řekla policejní mluvčí Šárka Poláčková. První z nich podle Voleníka přistál v ústecké Masarykově nemocnici.

Video Velitel zásahu popisuje okolnosti nehody autobusu u Kadaně - Blesk - Marcel Mihalik
Video se připravuje ...

„Zraněno bylo 25 osob, z toho šest těžce, v sedmi případech jde o středně těžká zranění,“ doplnil mluvčí záchranné služby Prokop Voleník s tím, že 12 lehce zraněných s odřeninami a drobnými povrchovými zraněními převezl autobus hasičů do mostecké nemocnice. Záchranáři vyhlásili mimořádnou událost s hromadným postižením zdraví.

 

Video Desítky zraněných a narušený parovod po nehodě autobusu u Kadaně - Blesk - Marcel Mihalik
Video se připravuje ...

Autobus byl převrácený na boku. U nehody byl ještě další vůz. Podle webu e-Chomutovsko se autobus střetl s autem značky Peugot, ve kterém cestovali tři lidé. Dvě ženy z osobního auta byly s vážnými zraněními převezeny do nemocnice.

"Naše prvotní informace jsou takové, že osobní auto jedoucí z vedlejší silnice nedalo přednost autobusu, který jel po hlavní. Došlo ke střetu a autobus vyjel ze silnice a skončil na boku. Přesné příčiny jsou předmětem dalšího vyšetřování," řekla ČTK policejní mluvčí Šárka Poláčková. Záchranáři upřesnili počet zraněných. Během zásahu hovořili o 27, podle Poláčkové jich bylo 25. "Nikdo nebyl v ohrožení života," doplnila mluvčí. Hasiči, kteří měli na místě pět jednotek, vyslali k nehodě i evakuační autobus.

Autobus po nehodě skončil na boku a v parovodu Autobus po nehodě skončil na boku a v parovodu | Blesk - Marcel Mihalik

 

Autobus narazil do parovodu, který vážně poničil. Nedaleký Klášterec je bez dodávek tepla. Podle mluvčího ČEZ Teplárenské Oty Schneppa budou dodávky obnoveny zřejmě až v neděli večer. Technici musí počkat na odklizení následků nehody. „Než se zjistí rozsah škody, co všechno je poškozené, tak to chvíli potrvá. Počítáme s tím, že naši technici začnou na havárii pracovat hned v sobotu ráno,“ řekl ČTK Schnepp. Bez tepla byly krátce i Chomutov a Jirkov, tam ale ČEZ Teplárenská dodávky obnovila během několika desítek minut.

Nehoda odstavila od tepla a teplé vody na 5 000 kláštereckých domácností napojených na centrální zásobování teplem společností ČEZ Teplárenská. Autobus, který po srážce s peugeotem skončil na boku v horkovodním potrubí, totiž poškodil všechny jeho tři větve, včetně odbočky do průmyslové zóny Verne. Škody půjdou do miliónů.

Uděláme maximum proto, aby obyvatelé Klášterce nad Ohří byli bez tepla a teplé vody co nejkratší dobu. Ještě včera večer jsme ve městě uzavřeli okruh, aby jim obojí vydrželo co nejdéle, než potrubí vychladne,“ řekl generální ředitel ČEZ Teplárenské Petr Hodek. 

 

radelin ( 30. dubna 2016 08:47 )

Spíš to bude horkovod.Kdyby roztrhli parovod, asi by z těch lidiček moc nezbylo.

prycsnima ( 29. dubna 2016 23:12 )

Ko ko ti.některý řidiči.

prycsnima ( 29. dubna 2016 23:09 )

 Řidiči autobusů jezdí taky jako ***i.Dneska mě jeden takový dement málem smetl do svodidel kreten zasra nej!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání