Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brněnský architekt (†56) objížděl na kole auto: Řidič ho dveřmi srazil na koleje

Brněnský architekt (†56) objížděl na kole auto: Řidič ho dveřmi srazil na koleje.
Brněnský architekt (†56) objížděl na kole auto: Řidič ho dveřmi srazil na koleje.  (Autor: Policie ČR, samedobreveci.com)
Autor: dce - 
29. dubna 2016
19:28

Tragédie se odehrála minulý týden večer v Brně. Cyklista (†56) objížděl stojící vůz, když řidič zrovna otvíral dveře. Souhrou náhod ho srazil na tramvajové koleje tak nešťastně, že se muž uhodil o kolej do hlavy. V nemocnici bohužel zemřel. Mělo se jednat o brněnského architekta Petra Hurníka.

Policie hledá svědky nehody, která se odehrála v Pekařské ulici v sobotu 23. dubna kolem osmé večer. „Šestapadesátiletý muž na kole objížděl stojící vozidlo zrovna v okamžiku, kdy jeho řidič otevřel dveře. Cyklista do nich narazil a skončil v bezvědomí na tramvajovém pásu,“ uvedl podle serveru iDNES.cz mluvčí Pavel Šváb.

Muž neměl přilbu, zranění hlavy se mu tak po převozu do nemocnice stalo osudným.Byť není přilba pro dospělé povinná, její nošení jednoznačně doporučujeme,“ dodal mluvčí.

Podle všeho je mrtvým cyklistou brněnský architekt Petr Hurník.Byl to velice osobitý člověk s jasnými názory na urbanismus města, které byly na papíře velmi nekompromisní,“ prohlásil náměstek brněnského primátora Matěj Hollan.

Adam83 ( 13. května 2016 00:34 )

Kdyby si ty hňupe jel z kopce a těsně před tím jak projíždíš ti někdo otevřel dveře, asi by si na fleku zastavil, že? Příště zkus prvně přemýšlet než napíšeš takovou p.čovinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání