Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bránil své dcery, jde do kriminálu: Holky prosí Zemana o milost pro tátu

Autor: kru - 
29. dubna 2016
18:20

Děti Petra Langa (40) z Ostravy čeká pět let bez táty. V květnu má totiž nastoupit do vězení za ránu, kterou uštědřil dlouholetému pronásledovateli svých dcer Josefovi M. (†68). Ten po ní bohužel upadl a uhodil se o chodník. Po pár dnech v nemocnici zemřel. Zoufalé dcery napsaly prezidentovi žádost o milost pro svého tatínka.

„Ten člověk několik let pronásledoval moje dcery. Chodil za nimi i do školy, odkud nám volali, že se vydává za jejich strejdu,“ prohlásil zedník Petr Lang. Tvrdí, že nikdy neměl sklony k tomu se prát.

„Přestěhovali jsme se kvůli němu, aby nechal holky na pokoji. No a jednoho dne přišel do hospody vedle našeho domu. Naštval jsem se, vynadal mu a doprovodil jej až na zastávku. Tam jsem mu řekl, ať odjede a dá nám už pokoj. Jenže se otočil a pronesl, že si bude dělat, co chce. Neudržel jsem se a dal mu facku. Po ní upadl na zem a uhodil se do hlavy. Zabít jsem ho nechtěl,“ dušoval se Lang.

To, že bude ve vězení, je trestem i pro jeho děti. „S družkou vychováváme dvě dcery (12, 14), dva syny (7, 9) a její dceru (16) z prvního manželství. Co budou dělat bez táty, když družka nemá stálou práci? Holky půjdou na školy a já budu ve vězení. Jsem zoufalý, ale už si pomalu balím věci,“ zoufá si Lang.

Pane prezidente, otec nás bránil

Dcery Klárka (14) s Liduškou (12) se rozhodly poslat prezidentu Miloši Zemanovi (71) žádost o milost pro tátu. „Pan prezident pořád v televizi říká, že máme bránit své hranice před nebezpečnými cizinci. Táta bránil nás před nebezpečným člověkem a má jít do vězení,“ napsaly Petrovy holky.

avina ( 2. června 2016 01:03 )

"Holky prosí Zemana...".Mají to marné. Jméno Zeman je obecné- filmový pracovník, advokát.....Kdyby jim autor článku poradil- prezident Zeman. Nebo ministr Pelikán- ten posuzuje a předkládá žádosti prezidentovi!!!!

lesnismes ( 30. dubna 2016 08:31 )

Tve otazky zustavaji asi casto nezodpovezene,vid.Zkus google.

lesnismes ( 30. dubna 2016 08:26 )

Jedine misto kde se ty joudo shazeji hromadne sedmdesatnici je na hrbitove . A tam uz toho moc neuvidis.

lesnismes ( 30. dubna 2016 08:15 )

Ty v tom mas dutohlave peknej zmatek ,co? Vem si prasek a zpatky do klece !!

lesnismes ( 30. dubna 2016 07:51 )

Vsichni ty troubo maj deti,ale to ti jeste nedava pravo nekoho zabit!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání