Bylo 22. května, když dým stoupající z rodinného domu v Brně-Ivanovicích vzbudil pozornost místních. Po uhašení požáru byla uvnitř nalezena čtyři těla. Brzy bylo jasné, že tři muže a jednu ženu někdo postupně ubodal. Tím někým je podle obžaloby Kevin Dahlgren, Američan, který v Česku od května vyučoval angličtinu. Po činu Dahlgren utekl, ale loni v srpnu se ho konečně podařilo dostat zpět do Česka. Již na konci května začne soud.

A nyní konečně promluvil i jeho advokát. „Snaží se to zvládat, nejlépe jak může. Je si vědom, že je ohrožen trestem až odnětí svobody na doživotí, to se samozřejmě na jeho psychice projevuje,“ řekl Richard Špíšek redaktorovi FTV Prima. Dahlgrenův psychický stav podle něj není vůbec dobrý!

Dahlgrena ve vazební cele hlídá nepřetržitě stráž, částečně i proto, aby se nepokusil si ublížit. Jinak je jeho den ve vězení stejný jako všech ostatních – v šest má budíček, nasnídá se a do oběda má volno – může jít i ven. Po obědě má opět osobní volno. Večerka je v deset hodin.

Volný čas podle advokáta tráví na cele, především si čte. Je v pravidelném telefonickém kontaktu se svými rodiči.

Znalecké posudky z oboru psychiatrie a psychologie mluví o Dahlgrenovi jasně – je podle nich psychicky zdráv. S tím ale Špíšek nesouhlasí. „Zcela psychicky zdráv není,“ prohlásil.

Připustil navíc, že možná pozve Dahlgrenovy rodiče z Ameriky, aby svědčili o osobnosti obžalovaného. 

Fotogalerie
20 fotografií