Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V ulicích Uherského Hradiště řádí úchyl: Děti lákal do červené dodávky na bonbony

V ulicích Uherského Hradiště řádí úchyl: Děti lákal do červené dodávky na bonbony.
V ulicích Uherského Hradiště řádí úchyl: Děti lákal do červené dodávky na bonbony.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
29. dubna 2016
16:48

Rodiče malých dětí v Uherském Hradišti obchází strach. Začátkem dubna zde neznámý muž v červené dodávce lákal několik malých dětí do svého auta. Pomoci mu v tom měla lízátka a další cukrovinky. Děti ale raději utekly – a možná si tím i zachránily život!

Muž měl děti obtěžovat v ulici Dolní v městské částí Jarošov 12. dubna – nejprve v poledne dvě dívenky a pak v šest večer dva chlapce. Do červené dodávky je lákal na lízátka a zmrzlinu.

„Obě holky společně jezdily po uličce na kole, kde je potkal po cestě z práce otec kamarádky naší dcery. Ten mimo jiné upozornil na auta a spíše ze srandy řekl, aby si od nikoho nebraly sladkosti, načež se obě děvčata zarazila. Řekla, že v ten den jim už někdo lízátka nabízel,“ řekla serveru Deník.cz matka jedné z dívek. 

Když obě dívky rodiče vyslechli i za asistence vedoucí mateřské školky, zjistili, že děvčata mluví pravdu. Celou věc druhý den nahlásili na policii. Tamní škola i školka byly o situaci informovány – před objektem nyní hlídkují policisté či preventisté. 

„Měli jsme s dětmi sezení, kde bylo vysvětleno, jak se v podobných situacích mají chovat. Zabezpečení školy je jinak dostatečné, takže jsme žádné další opatření neprováděli,“ uvedla ředitelka mateřské školky Jitka Králíková.

Případ, kdy měl muž lákat do auta i dva chlapce, policii zatím hlášen nebyl. Strážci zákona ovšem apelují na místní, aby podobné události rozhodně netajili. „Rozhodně by nikdo neměl váhat a událost okamžitě ohlásit policistům. Také doporučujeme všem poučit své děti o bezpečném chování při kontaktu s cizími lidmi. Zejména pak, aby s nimi nemluvily, nic si od nich nebraly a nikam s nimi nechodily nebo k nim nenasedaly do auta,“ informovala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání