Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krev nedám, lékař je černoch! Opilý policista Kadlec se vyhýbal spravedlnosti

Autor: ljš - 
29. dubna 2016
07:44

Učil na policejní akademii a dobře ví, jak kličkovat před spravedlností. Policista Karel Kadlec, který je obviněný z nabourání 29 aut v opilosti, prý tvrdí, že si ze své demoliční jízdy nic nepamatuje. Před svou loňskou nehodou přitom odmítl dát v nemocnici krev na rozbor, což mu v počátku u soudu zřejmě pomohlo.

Kadlec boural v den, kdy měl mít soudní stání kvůli jiné své nehodě, kterou způsobil také v opilosti. Došlo k ní loni v březnu na náměstí Bratří synků a policisté mu při dechové zkoušce naměřili přes jedno promile.

„Policisté ho poté odvezli do Nemocnice Na Bulovce, Kadlec tam ovšem odmítl dát krev s odůvodněním, že tam nejsou dostatečné hygienické podmínky a doktor je černoch,“ tvrdí zdroj deníku Právo. Soudům ale mnohdy dechová zkouška nestačí a to se stalo i v Kadlecově případě. Obvodní soud pro Prahu 2 rozhodl, že v jeho případě nešlo o trestný čin, ale o přestupek. Městský soud mu ale věc vrátil k došetření a jednání svolal právě na 12. dubna.

Kadlec ale tehdy do soudní síně nedorazil. Jeho advokát mu volal a nakonec ho omluvil kvůli zdravotním komplikacím. „Prý ho to probudilo a pak zase nemohl usnout, proto si měl vzít prášky na spaní a zapil je alkoholem. Potom už si prý nic nevybavuje. Jeho další vzpomínkou je, že ho policista tahal z auta,“ uvádí zdroj Práva.

I v tomto případě nadýchal přes jedno promile, s krevními testy ale nakonec souhlasil. Že nebyl jen opilý, naznačovalo i video pořízené při odchodu z nemocnice, na kterém zmateně blábolil, že nemohl nikoho zabít.

Video Opilý policista Kadlec o své nehodě, při níž naboural 52 aut. - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Nezadat ( 29. dubna 2016 14:53 )

Je to strašný,když pravdu se dovídáte z bulváru a veřejnoprávní media které musíme platit mlčí.

naidka ( 29. dubna 2016 11:04 )

Tento článek byl napsán proto, aby zde byly takové a podobné reakce. Je jasné, že se opilého policisty nikdo nebude zastávat, tak se jeho rasistická poznámka hodí.

majojo ( 29. dubna 2016 11:04 )

... náměstí Bratří synků... Tak takhle napsané jsem to už dlouho neviděla.

naidka ( 29. dubna 2016 10:59 )

gemino

gemino ( 29. dubna 2016 10:37 )

Domnívám se, že je pořád lepší být živým rasistou, než mrtvou obětí islámského teroristy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání